Byggnadsarbetaren Ledare
Byggnadsarbetaren Testar lunch på macken
TEST: LUNCH PÅ MACKEN SÅ GJORDE VI ● I testpatrul
len denna gång – två kylmontörer. De fick testa att äta lunch på fyra ledande kedjor när det gäller bensinmackar. ●De käkade, satte betyg och lämnade omdömen. ● Redaktionen har sedan vägt ihop allt och satt ett totalbetyg. Bäst i test då. Ja, det var OKQ8. – Kebabrullen jag tog var riktigt god, det var det bästa jag åt under hela testet. Och på den macken fanns det även gott om sittplatser. Sedan var servicen bäst där, säger Fabian Segersten. Även kollegan Joacim Duhs håller OKQ8 högst. – Jag var mest nöjd på OK om man ser till helheten, men godast mat hade de på Circle K. Även där var det kebab på menyn. – Kebaben var god. Smakade bättre än på många kebabställen jag ätit, säger Joacim Duhs. Och kaffet på maten, vilken mack var bäst där? – Det blir nog OK där också, säger Fabian. En sak som de två kylmontörerna råkade ut för flera gånger under testet var att mackarna hade rätter på menyn som inte gick att beställa. Det gällde till exempel Shell som inte hade vare sig hamburgare eller de korvar som Fabian ville peta in i tunnbrödsrullen. Han skulle även önska att det fanns möjlighet att köpa lite matiga sallader. Något annat som de saknade var ordentliga sittplatser. En lunch är förutom mat en stund för vila och koppla bort jobbet. Därför försökte montörerna sitta inne på mackarna och äta. – Alternativet är att sitta i bilen, men det är skönt att kunna sätta sig och äta vid ett bord om man har tid, säger Fabian. – Det där kan nog skilja sig beroende på exakt vilken mack man besöker. En del satsar lite mer på sittplatser. På till exempel Circle K fick vi stå och äta. På Shell var det fint och där var det en snubbe som gick och plockade och frågade om jag ville 8 BYGGNADSARBETAREN #4, 2024 Joacim Duhs och Fabian Segersten är eniga om vilken mack som hamnar i topp. ha något. Där var det trevligt att äta, säger Joacim. De 150 kronorna räcker till en buffé på många restauranger. Att jämföra käket på mackarna med maten på ”riktiga” restauranger går inte, tycker Joacim. – Det är en helt annan grej. På en lunchrestaurang får jag en rejäl portion för samma peng. Om jag går och käkar en pizza får jag en rejäl pizza med bröd och sallad. Det är en annan nivå, mackarna är inte i närheten. Jag kände mig lite dum när jag käkade kebabpizzan på macken när det »Då får det bli korv. Det är det de kan.« låg en pizzeria typ vägg i vägg, säger Joacim. Vad saknar du när det gäller maten? – Det fattas lite kärlek. Jag förstår att de har färdiga rätter som de bara stoppar rätt in i ugnen, men jag tycker att de kan piffa upp dem lite. Det kan räcka med en citronklyfta, lite tomat eller ett salladsblad. Det gör mycket för upplevelsen. Kollegan Fabian är lite mer positiv även om han också skulle välja en lunchrestaurang i första hand.
Byggnadsarbetaren Verktygslådan
Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Varselvågen
Byggnadsarbetaren Ögonblicket
Byggnadsarbetaren Panelen
Byggnadsarbetaren Tävling
Byggnadsarbetaren Bakom kulisserna på podden
Byggnadsarbetaren På nytt jobb
Byggnadsarbetaren Gästkrönika
Byggnadsarbetaren Besserwissern
Byggnadsarbetaren Från gasklocka till arena
Byggnadsarbetaren Efter jobbet
Byggnadsarbetaren Medlemssidor