Buffé 1
FRUKOST HONEY BUTTER TOAST MED MARINERADE JORDGUB
BAR 4 PERSONER / UNDER 45 MIN INGREDIENSER Honey butter toast 50 g smör, rumstempererat ½ dl ljust muscovadorörsocker 1 msk flytande honung 1 krm salt 4 tjocka skivor vitt bröd, gärna brioche Marinerade jordgubbar 250 g färska jordgubbar 2 msk strösocker 1 lime, ½ msk finrivet skal och 1 msk juice 200 g färskost, naturell 1 msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda smör, muscovadorörsocker, honung och salt till en slät kräm. Bred krämen på båda sidorna av brödskivorna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. 3. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter tills brödskivorna har fin färg, vänd skivorna försiktigt efter halva tiden. Låt svalna på galler ca 15 minuter för att bli krispiga. 4. Ansa och dela jordgubbarna i bitar och blanda med strösockret. Blanda limeskal och juice (spara lite skal till garnering) med jordgubbarna och låt marinera minst 20 minuter. 5. Vispa färskost och vaniljsocker fluffigt med elvisp, låt stå i kyl till servering. 6. Toppa toasten med färskost, marinerade jordgubbar och lite limeskal vid servering. 14 BUFFÉ #06–07/2025
Buffé SOMMAR- FRUKOST Steel cut oats med hallon oc
h pistagekräm.
Buffé PLOCKMAT Duka fram en grand aioli med grönsa
ker, bröd och grillad tonfisk.
Buffé JORDGUBBS- CLAFOUTIS En härlig dessert till
midsommarbuffén!