Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Nattens hjältar
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Avskjutning 2022-23
Svensk Jakt Kråkjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av fem luftgevär
Svensk Jakt Björnens år
Svensk Jakt Björnhundsträning
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt Ett sydligt paradis
Svensk Jakt Eddys unika vakkoja
Svensk Jakt Rädda fågellivet
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt och solen
Svensk Jakt Variera viltköttet
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak och vil
tmat.nu Sälj virke, vinn en resa! Säger du dillkött till jägare som är lite äldre får de något drömmande i blicken. ”Det brukade jag få hos mormor.” Dillkött på vilt En älskad klassiker med sötsyrlig mild smak. 4 pers 800 gram grytbitar 3x3 cm. Till exempel av vildsvin eller älgkalv 1 gul lök, skivad 10 cm purjolök, i skivor 0,5 tsk dillfrön, torkade 3 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 msk koncentrerad grönsaksfond eller kalvfond 2 morötter, i slantar (koka separat) 3–4 dl vispgrädde Maizena till redning 0,5 dl ättikssprit 12 procent 0,5 dl strösocker 2 krukor dill Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp. Häll av vattnet och skölj köttet i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten tills det täcker. Fräs lök och purjolök i lite smör eller olja. Låt även dillfröna fräsa med mot slutet. Häll lökfräset i köttgrytan. Lägg också i grönsaksfonden, vitpepparkornen, lagerbladet och lite finhackade dillstjälkar (resten av dillen finhackas och vänds ner mot slutet). Låt köttet sjuda ett par timmar tills det är mört. Under tiden köttet kokar, sjud morotsslantarna cirka 10 minuter i lite vatten eller buljong. Lägg morötterna i köttgrytan mot slutet, så att de inte blir sönderkokta. Häll i grädden i grytan och låt koka upp. Red med maizena till bra konsistens. Blanda ättikssprit och socker och häll i lite i taget tills du får rätt sötsyrlig smak. Hacka dillen fint och vänd försiktigt ner i grytan strax före servering. Servera dillköttet med kokt potatis. Nr 4 | 2024 SVENSK JAKT VISK1015 - Annons_251x178.indd 1 87 2024-03-06 14:55 Läs mer på vida.se eller scanna koden. Fullständiga villkor fi nns på vida.se Funderar du på att göra en avverkning i vår? Prata med en inköpare hos Vida, så har du möjlighet att vinna en resa värd 15 000 kr. TÄVLINGSPERIOD 1 MARS - 31 MAJ 2024
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer