Buffé 1
u Sommarbål »on tap« Blanda en läskande sommardri
nk och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta. Recept Sofi a Nilsson Styling Anna Wendt Foto Lisa Björner b Utbudet av olika sorters stora glasburkar med tappkran har exploderat i år. De fi nns att köpa på välsorterade varuhus, ICA, köksbutiker och på olika nätsajter. Vissa rymmer mer, andra mindre. Glasburken på bilden rymmer 5 liter. TONICBÅL MED FLÄDER & RABARBER Blanda sötsyrlig rabarber- och fl ädersaft med frisk tonic. Testa med jordgubbs-, blåbärs- eller svartvinbärssaft nästa gång! GER CA 4 LITER 4 dl konc rabarbersaft 4 dl konc flädersaft 3 liter tonic water 2 dl färskpressad citronjuice is, citronskivor & mynta till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda alla ingredienser i en stor glasburk med lock och tappkran, eller i en stor skål. 2. Fyll på med is, citronskivor och myntablad. Sätt på locket och servera. Tips för gin tonic-lovers! Servera gin vid sidan av så får var och en spetsa själv. Fräscht! B UFFÉ 6– 7 • 2016 25 r a t VID SIDAN AV… Servera bålen med is vid sidan av ifall den ska stå framme ett tag, så vattnas inte smakerna ur. Ställ gärna fram skålar med färska bär, skivad citron och/ eller lime samt en kruka mynta eller två för extra piff i glaset. n H e k t i