Utmärkt Göteborg 1
Västkusten om vintern och våren Göteborg är känt
för sitt dåliga väder, men det finns inget vackrare än en höst- eller vårdag i den här staden. En lövklädd kullerstensgata i Haga, ett isigt skär ute bland öarna, ett prunkande slottsskogen eller en solig premiär på uteserveringen. Med det konstanta plingandet från spårvagnar i bakgrunden känns varje säsong som den bästa, för att man är just i Göteborg. I det här numret av Utmärkt kan du läsa om vad staden har att erbjuda under det nästa halvåret. Allt ifrån odödliga tips på vackra museum till spännande konserter. Vi har även pratat med några av Göteborgs mest erfarna krögare om nya satsningar och det kulinariska klimatet. Matts Johansson som startat det nu legendariska kafékonceptet Da Matteo har öppnat en matdestination och konferenshus i Floda, där fokus ligger på hållbarhet. Stjärnkocken Robert Maglia har berättat om sin långa karriär och om hur gastronomin i staden egentligen mår. Utöver det har vi även slängt ett öga på hur den affärsmässiga och arkitektoniska utvecklingen i staden går. Både ute i Mölndal hos GoCo Valley och i nybygget Karlastaden på Hisingen. Såklart har vi som vanligt även guidat till det bästa inom nöjeslivet. Trevlig läsning, Sofia Rönnkvist Chefredaktör 5