Buffé 1
Mango- & yoghurtpannacotta Schyst lutning! Koka u
pp 4 dl vispgrädde och ½ dl strösocker. Ta från värmen. Rör ner 3 blötlagda, urkramade gelatinblad. Tillsätt 250 g fryst, tinad mango och 1 ½ msk färskpressad citronjuice. Mixa slätt. Fördela smeten i 6 glas ställda snett i en äggkartong. Ställ i kylen minst 2 timmar. Koka upp 2 dl vispgrädde, ½ dl strösocker och 1 tsk fi nrivet limeskal. Ta från värmen. Rör ner 2 blötlagda, urkramade gelatinblad. Låt svalna ca 5 minuter. Rör ner 2 dl turkisk yoghurt (10%). Sila. Fördela i glasen. Ta ut ca 20 minuter före servering. Toppa med mango och mynta. Fryst Salt & sött slut På jakt efter en smarrig nyårsdessert? Slå till på en chokladpavlova – eller en lutande mangopannacotta. Och bjud på hasselbackspotatis i snacksform till fördrinken! Foto & styling Eva Hildén choklad- och passionstårta se ica.se/buff e → Skicka gärna tips till Sofi a: sofi a.nilsson@otw.se eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buff etipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Green Kitchen Smoothies« av David Frenkiel och Luise Vindahl (Norstedts). »Konsten att vara värd/ värdinna är att få sina gäster att känna sig som hemma även om man önskade att de vore det.« Orson Welles (1915-1985) Chokladpavlova med amarettogrädde & körsbär GETOST MED LINGON Snygg snitt till nyårsdrinken! Rulla kanten på 12 skivor färsk getost (200 g) i lingonpulver. Lägg på fröknäcke. Ringla över lite flytande honung och garnera gärna med ärtskott. Sätt ugnen på 225°C. Vispa 4 äggvitor och 1 krm salt till ett vitt skum. Tillsätt 2 ½ dl strösocker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner 1 tsk vitvinsvinäger. Blanda 2 msk kakao och 1 msk majsstärkelse. Rör ner i marängen. Rör försiktigt ner 50 g smält mörk choklad (70 %). Bred ut marängsmeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°C. Grädda ca 1 ½ timme, tills marängen är hård på ytan men fortfarande lite seg i mitten. Stäng av ugnen och låt stå kvar på eft ervärmen. Blanda 500 g körsbär, 1 dl strösocker och 2 msk färskpressad citronjuice i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10–15 minuter, till en fast kompott. Låt svalna. Vispa 3 dl vispgrädde. Rör ner 1 msk vaniljsocker och 2–3 msk mandellikör (t ex amaretto). Toppa pavlovan med grädden, körsbären och hyvlad mörk choklad. munsbitar 2016 har verkligen varit hasselbackspotatisens år. Gör som kocken Stefan Ekengren och bjud dem som små munsbitar! Skiva små skrubbade potatisar (t ex ratte) fi nt men inte hela vägen igenom. Ställ i en smord ugnsform. Hyvla över smör. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter på 225°C, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något. Toppa med smetana, löjrom och fi nskuren gräslök. B UFFÉ 12 • 2016 21 EXOTISK MOCKTAIL Tack för alla läskande bidrag i Buff és Instagramtävling på temat alkoholfria drinkar! Prova denna fräsching från @bistrobybella. Lägg 1 kula citronsorbet i ett högt glas. Tillsätt ½ urgröpt passionsfrukt och 1 ½ msk färskpressad limejuice. Fyll på med krossad is och tonicvatten. Rör om. Garnera ev med mynta. Hasselbacksnns vid respektive recept på ica.se/buff e fiFör alla