Buffé 1
SALAMICHIPS Kul och krispigt till drinken. GER CA
35 CHIPS Sätt ugnen på 200°C. Lägg 35 tunna salamiskivor (t ex milano) på bakpappersklädda plåtar (utan att de nuddar varandra). Ställ in i ugnen 8–10 minuter, tills de är krispiga. Låt svalna. Blanda 1½ dl smetana med 1 msk finrivet citronskal, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg salamichipsen på ett fat. Klicka på smetana och strö krossad rosépeppar över. Salamichips, maki & kringlor Salta, krispiga och knapriga. Alla går att göra färdiga i förväg. Av Liselotte Forslin Foto Lennart Weibull Perfekt plock – till en drink eller ett glas champagne. MAKI MED RÖKT LAX Gör snygga »sushirullar«. Enklast går det om du har en liten bambumatta. GER CA 32 BITAR Skala och dela ½ gurka på längden. Kärna ur den och skär i 4 långa tunna stavar. Lägg ut en bambumatta på köksbänken. Dela 2 noriark på mitten och lägg ett ark i taget med den blanka sidan nedåt på mattan. Fördela skivad kallrökt lax (totalt 200 g) över arket så att det täcker, men lämna en 1–2 cm bred kant längs översta kanten så rullen kan förslutas. Bred över färskost av philadelphiatyp (totalt ca 1 dl). Lägg på några gurkstavar. Strö över sesamfrön (totalt 2 msk). Rulla ihop. Upprepa med resterande ark. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. KRINGLOR MED PARMESAN, PINJE & PAPRIKA Frasiga munsbitar med italienska smaker. GER CA 25 STYCKEN Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut 1 ark kyld smördeg (ca 250 g) på det medföljande papperet. Rör ihop 100 g naturell färskost av philadelphiatyp och 1 dl finriven parmesan. Bred det över degen. Strö över 1 dl hackad inlagd grillad paprika och 2 msk rostade pinjekärnor. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rulla ihop degen från ena långsidan till en tajt rulle men stanna när halva degen är ihoprullad. Rulla på samma sätt från andra sidan.Skär cm-stora skivor tvärs över. Lägg på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Pensla snittsidan med uppvispat ägg. Strö över lite flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kringlorna får färg. Ta ut och låt svalna. B UFFÉ 12 • 2016 25 Snyggaste snitten För alla finns vid respektive recept på ica.se/buffe