Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Sofi a Nilsson, sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Katarina Sjöberg Webbredaktör: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets NL/028/001 På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. Vinn 300 kronor i matpengar! DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. Nästa nummer kommer 18 januari Poké bowl & skalfördelar Starta 2017 fräscht med en poké bowl. Och sluta skala – för hälsan, ekonomin och för ett latare liv! »Billiga veckan« gästspelar och Liselotte Forslin bjuder på asiatisk clam chowder. Och så matpromenerar vi i Kapstaden! 2. Färgämnet karmin är gjort av A. Lupin B. Larver C. Löss 3. Elin var med och grundade A. Barnhjälpsbyrån B. Barnrådsbyrån C. Barnrättsbyrån 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buff e, mejla svarsraden till tavling.buff e@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm –senast den 31 december. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 18 januari. 1. Bästa rotfrukten i rödvinssås A. Morot B. Rotselleri C. Palsternacka NOVEMBERNUMRETS RÄTTA RAD: 1C, 2A, 3B, 4B, 5C Cornflakes, hasselnötskräm, choklad, grädde och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! Recept Sofi a Nilsson Foto Eva Hildén FRYST CHOKLAD- & HASSELNÖTSCHEESECAKE På jakt efter den perfekta desserten? Den som du lätt kan förbereda? Du kan sluta leta nu. GER 10–12 BITAR Krossa 100 g cornfl akes. Blanda med 150 g hasselnötskräm. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa 400 g färskost av philadelphiatyp fl uffi g. Vispa ner 200 g hasselnötskräm och 100 g smält mörk choklad (70 %). Vispa 3 dl vispgrädde och vänd ner. Bred smeten till ett jämnt lager över bottnen. Strö över ½–1 dl hackade hasselnötter. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram minst 20 minuter före servering. 4. Klassisk dessert nu i kransform A. Ris à la Malta B. Peach Melba C. Tarte tatin 5. Krogantal i White Guide Nordic A. 325 B. 335 C. 315 Hawaiiansk poké bowl. Ta vara på skalet. Foodwalk i Kapstaden. till sist... B UFFÉ 12 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. • 2016 39 Maffig final För alla Se ica.se/buff e. Såsgaranti Buffélabbet presenterar BÄSTA RÖDVINSSÅSEN Laga en dag i förväg – värm och smaka av. GER CA 3 DL 6 dl rött vin 3 schalottenlökar 50 g hackad rotselleri 1 tsk strösocker 2 tsk tomatpuré 2 krm torkad timjan 3 persiljestjälkar 2 msk konc kalvfond ca ½ msk majsstärkelse smör salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den och rotsellerin i 1 msk smör i en kastrull (16–17 cm i diameter) tills löken är mjuk, ca 5 minuter 2. Tillsätt socker och tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. 3. Tillsätt vin, timjan, persiljestjälkar och kalvfond. Låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen koka på svag värme utan lock i ca 30 minuter. 4. Sila och mät upp såsen, det ska bli ca 3 dl. Häll tillbaka såsen i kastrullen (späd med vatten om det är mindre mängd. Låt sjuda ytterligare om det är mer). 5. Smaka av med salt och peppar. Blanda majsstärkelse med lite vatten. Vispa ner redningen i såsen och koka upp. Hit går det bra att förbereda dagen före, såsen blir bara godare om den får vila någon dag i kylen. 6. Vid servering: Värm såsen och låt den sjuda någon minut. Klicka i 1 msk smör och vispa tills smöret smält. B UFFÉ 12 • 2016 25 2016-11-16 08:54 BUFFÉLABBET