MOdla tomaterånga har säkert redan provat. Nu fin
ns det många olika sorter att välja på, stora, små, söta, gula, röda, svarta… bara att testa. Gör det extra fint genom att varva nyttoväxterna med vackra sommarblommor som luktärter, pelargoner och andra fina sorter – välj det du tycker är vackert. Citron- och jordgubbstårta med grädde och vit choklad Om du har varit framgångsrik med dina odlingar så kan du passa på att skörda din frukt med en härlig sommarpicknick. Här får du ett smarrigt recept på en riktig sommarklassiker som får det att vattnas i de flestas munnar. Ingredienser 500 g skivade jordgubbar 3 dl färdig vaniljkräm/vaniljvisp 3 dl vispgrädde Tårtbotten 3 ägg 2 dl socker 1 dl hett vatten 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk rivet citronskal Citronkräm saft och skal av 1 citron 1 1/2 dl socker 3 ägg 2 msk kallt smör kSitt och njut av din växtlighet med ett glas svalfinns många små knep för en mysig stund på din balkong eller uteplats. En gammal stol med en skön dyna där du kan sitta och en matta i glada färger på golvet så du inte blir kall om fötterna, är två tips. Att hänga upp ett tyg eller ställa en gammal dörr mot en vägg är två andra sätt som gör balkongen extra mysig. På dörren kan du sätta upp krokar där du kan hänga en utebelysning eller en kruka med en hängväxt. Kör igång och skapa din alldeles egna oas. ande saft och kanske en hemlagad jordgubbstårta J. Det Så här gör du Tårtbotten: Börja med tårtbottnen. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt det heta vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det i äggblandningen. Tillsätt det rivna citronskalet. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbara kanter som rymmer 1 1/2 liter (för 10 port). Grädda genast i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan kanten på formen tas bort. Låt bottnen kallna helt. Dela den i tre delar. Citronkräm: Gör krämen medan tårtbottnen gräddas. Blanda citronsaft och skal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får absolut inte koka. Ta bunken från värmen, klicka i smöret i små bitar samtidigt som du rör häftigt. Låt svalna. Bred citronkräm över en tårtbotten och fördela hälften av de skivade jordgubbarna över. Lägg på den andra, bred vaniljkräm över och strö över resten av jordgubbarna. Lägg slutligen på den tredje delen. Vispa och bre grädden över och runt tårtbottnarna. Källa: ica.se 23