Vinterguiden 1
Foto Liljewalls arkitekter / Ica fastigheter Foto
Idre Himmelfjäll NYTT ICA I LINDVALLEN I vinter är det premiär för nybyggda Ica Supermarket i Lindvallen. Butiken är byggd i massivt svenskt trä med fokus på hållbarhet, i syfte att skapa en modern matbutik. Den nya fastigheten är ritad och byggd med hållbarhet i fokus, och både material och formspråk bygger vidare på traktens byggnadstradition och trämaterialet hämtas från de svenska skogarna. Liljewalls arkitekter har ritat byggnaden, som är tänkt att certifieras i den högsta miljöklassen Miljöbyggnad Guld. Nya Ica Supermarket öppnar på Fjällvägen, väg 66, och ersätter Ica Nära Lindvallen utanför Experium. Butiksytan blir hela 1 400 kvadratmeter och man kommer att kunna erbjuda ett fullskaligt färskvarusortiment. Parkeringsmöjligheterna ökar i och med flytten från nuvarande 40 parkeringsplatser till 320 platser. Den nya butiken kommer dessutom erbjuda ett online-koncept med drive-thru för utlämning av matkassar. Butiken är utrustad med en kylanläggning som producerar 100 procent förnybar värme och kyla, och som tillsammans med ett geoenergisystem säkrar att fastigheten värms upp effektivt med minimal elförbrukning. Butikens expansion möjliggör även för ytterligare anställningar av 5-10 året runt-anställda. GÅRDSBUTIK Ägg & naturbeteskött från gården. Prima råvaror och delikatesser från lokala producenter. NYA KRÖGARE TAR ÖVER MED ELD OCH RÖK När fjälldestinationen Idre Himmelfjäll går mot sin andra säsong blir det med nya smaker, när krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson tar över anläggningens restaurang. – Jag har öppnat krogar i hela mitt liv men alltid drömt om att få jobba i fjällen där jag också kommer från. Vi ser fram mot att bjuda Idreborna och ditresta fjällälskare på rak, hållbar mat med en tvist, säger krögaren David Gard. Det är nu knappt ett år sedan den nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll invigdes efter många års planerande. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. När anläggningen öppnar upp för sin andra säsong är det med en helt ny krögartrio. På den nya restaurangen (vid tidigare Freds Food Court) kommer det att serveras hållbar mat med finess, baserad i första hand på råvaror från regionen. Restaurangen kommer att samarbeta med företaget Idre Ren vilket bland annat innebär ren på menyn. De kommer också att servera en del rökt mat från eget rökeri, fisk fångad i området och en hel del av rätterna kommer att lagas över öppen eld. Förutom mat kommer det att finnas boulespel, kids corner och annat. De tre grundarna kommer från olika delar av Sverige men gillar alla att vara i fjällmiljö. David Gard kommer från Östersund och har startat upp köket på många kända krogar både i Sverige och utomlands. Hans dröm har länge varit att få öppna egen fjällkrog. Daniel Karlström är född och uppvuxen i Dalarna, gillar jakt, fiske och friluftsliv, och har 35 års erfarenhet av mat och dryck på krogar i Stockholm. Albin Roos Hansson är en ung och driven kock som har jobbat på en rad fjällorter och välrenommerade krogar i Stockholm. – Anläggningens restaurang är på många sätt också anläggningens hjärta. Det är därför extra kul att vi fått hit ett superteam som vi vet kommer att göra anläggningen mycket attraktiv även utanför pisten. Vi som jobbar där har just fått provsmaka vinterns meny och jag kan bara säga att den var förstklassig! säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll. SVENSKA SKOINDUSTRIMUSEET Museibutiken öppen tisdag - fredag 13 - 17 lördag 10 - 14 Museet stängt www.butikenstjernsund.se 0583-711 205 butiken stjernsund 12 Sveavägen 19, Kumla