Buffé 1
recept holy smoke Pensla på glazen mot slutet. Un
dvik att bränna köttet! Linda hellre in det i aluminiumfolie om det behöver längre tid i grillen. Grillfest ST LOUIS CUT PORK RIBS Spjällen är betydligt köttigare än spare ribs, eftersom de styckas på annat sätt. Varje bit väger drygt 2 kg. Rub och glaze följer med men kan varieras efter egen smak. Köttet kan även tillagas i ugnen på 120°C i 3–4 timmar och sedan grillas över het kol (direktverkande grill). FÖR 10 PERSONER (GRILLBUFFÉ) ca 2,2 kg St Louis cut pork ribs rub, glaze och ev äppelsprej UTRUSTNING form med vatten att ställa i grillen rökträbitar klotgrill, smoker eller liknande samt grillbriketter GÖR SÅ HÄR: 1. Gnid in rub runt hela spjället. Låt vila i 1 timme. 2. Tänd grillen/smokern. Ställ in en form med vatten och lägg blötlagda rökträbitar på briketterna. Justera temperaturen till ca 120°C. 3. Lägg på köttet och rök/grilla i ca 2 timmar. 4. Spreja sedan med lika delar äppelcidervinäger och äppeljuice. Använd en blomspruta. Spreja var 20–30 minut. Fortsätt tills köttet är riktigt mört. Tar totalt 3–4 timmar. 5. Sista timmen kan glazen penslas på i omgångar. Men tänk på att värmen försvinner när man öppnar locket – speciellt om klotgrill används. Då behöver spjällen justeras. Den kan också behöva fyllas på med briketter. 6. Ta ut köttet när det är klart. Pensla med ytterligare glaze och linda in det i aluminiumfolie. Låt vila ca 30 minuter. 14 BUFFÉ 5 • 2017 Bufféspecial KORVBRICKA MED TRE TILLBEHÖR Köttiga kvalitetskorvar är ett måste på den stora grillfesten. Här bjuds två milda och en smakrik och till dem tre enkla tillbehör/sides: Holys red slaw, inlagd gurka med ingefära och jalapeño och Carolina sweet slaw. Recept se ica.se/buffe. Till en korvbricka på grillbuffén räcker det med ca 1 kg köttiga, lättrökta korvar, och antalet tillbehör/sides avgör om de ska vara för 4 personer eller mer. Korvarna kan grillas över såväl indirekt som direkt kolvärme. Grönt! Läs mer om Holy Smoke och riktig barbecue på ica.se/buffe. Där finns recept på sides/tillbehör, fakta om smokers/grillar, tips på hur man smartast tänder briketterna samt lite smått och gott om barbecue. Lite fräscha grönsaker lättar upp det rökiga köttinslaget.