Buffé 1
recept För allA Se respektive recept på ica.se/bu
ffe. s Små &pröda GRUNDRECEPT MARÄNGER Smidigast är en ugn med varmluft, då kan man grädda båda plåtarna samtidigt. Med över-/undervärme gräddas en plåt i taget. Då kan första plåten med maränger dock inte stå kvar på eftervärme. GER 50 SMÅ MARÄNGER 3 äggvitor (ca 100 g) 1 dl strösocker (90 g) 1 krm ättiksprit (12%) 1 dl florsocker (60 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 100°C varmluft (eller 100°C på under-/övervärme). 2. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret (½ dl) och ättikspriten, ca 2 minuter på medelhastighet. 3. Tillsätt resten av strösockret (½ dl) och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter. 4. och vänd försiktigt ner det med en slickepott. 5. Spritsa eller klicka ca 50 maränger på 2 bakpappersklädda plåtar. 6. Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter. 7. Vid över-/undervärme: Grädda en plåt i taget i 1½ timme. Plåt 2 kan stå framme och vänta på sin tur. LAKRITS, CITRON & BJÖRNBÄR Snabb med färdig lemon curd. FÖR 6 PERSONER Vispa 2 dl vispgrädde och blanda med 1 tsk lakritspulver och 1 msk . Varva grädden med 1 liter vaniljglass, 2 dl lemon curd, 250 g björnbär och 20 lakritsmaränger. Garnera med mynta. JORDGUBB & BASILIKA Sommarens mesta sviss. FÖR 6 PERSONER Blanda ½ liter skivade jordgubbar med 1 dl hackad basilika och 1 msk Låt stå minst 1 timme. Vispa 125 g mascarpone, 1 dl vispgrädde, och 1 krm vaniljpulver jordgubbarna, mascarponekrämen, 1 liter vaniljglass och 20 basilikamaränger. Toppa med 1 dl rostade mandelspån och färsk basilika. BANAN, KARAMELL & PASSIONSFRUKT Barnsligt gott! FÖR 6 PERSONER Skala och dela 4 bananer på längden. Grilla eller stek i lite smör. Varva den stekta bananen med 1 liter vaniljglass, 2 dl vispad grädde, 1–2 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk, 20 maränger och 4 urgröpta passionsfrukter. Toppa med 1 dl rostade kokoschips. SMAK PÅ MARÄNGEN! Basilikamaränger: Mortla ½ kruka hackade basilikablad med den ½ dl strösocker som tillsätts i steg 2 i grundreceptet. Lakritsmaränger : Blanda 1 msk lakritspulver med florsockret innan det vänds ner. Fler tips på smaksättare finns på ica.se/buffe. Och mer för den som vill nörda in sig på kemin bakom maränger! BUFFÉ 5 • 2017 25