Buffé 1
Maxade mackor Mackor EXTRA ALLT Maffig toast med
sesamcrunchig currykyckling eller avokadomacka med fetaost & dukkah. På kaféet Pom och Flora är mackdetaljerna viktiga. Men även det söta. Missa för allt i världen inte den rostade croissanten med hasselnötskräm. TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT ANNA AXELSSON FOTO MAGNUS SKOGLÖF, LENNART WEIBULL & KATARINA SJÖBERG De skulle trappa ner. Därför öppnade de ett kafé och lämnade krogbranschens sena kvällar. – Nu har vi tidiga mornar i stället, säger Anna Axelsson på Pom och Flora i Stockholm. Kaféet fylls direkt med gäster när det öppnar klockan sju på morgonen. Menyn består av brunchiga rätter som serveras hela dagen. Anna står för den kreativa twisten som blivit Pom och Floras signum. – Jag tänker nya smaker och kombinationer hela tiden, det går liksom inte att sluta. Påhittigheten landar om och om igen i »det lilla extra«. Som att fetaost- och avokadomackan toppas med nötströsslet dukkah, att den maffi ga kycklingtoasten får en extra kick av knastriga sesamfrön. Och att Poms hasselnötskräm inte bara är söt utan också har en liten överraskande tahini-touch. TOAST MED CURRYKYCKLING & PICKLAD SILVERLÖK FÖR 4 PERSONER 2 kycklingfiléer (300 g) 1 rött äpple 2 msk vita sesamfrön 1 msk curry 2 dl majonnäs ½ msk finrivet citronskal 4 skivor ljust surdegsbröd 4 msk kumminpicklad silverlök (se recept) rapsolja salt, malen svartpeppar riven parmesan, smörgåskrasse och sesamfrön till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. 3. 4. 5. 32 BUFFÉ 5 • 2017