Buffé 1
»Jag ville göra en nötkräm som inte var så söt. T
ahini gav en liten fin beska.« Hasselnötskräm. ROSTAD CROISSANT MED POMS HASSELNÖTSKRÄM Hasselnötskrämen är nästan förbjudet god! Men färdigköpt funkar förstås också bra. FÖR 2 PERSONER 2 croissanter 1 mogen banan 3 msk Poms hasselnötskräm GÖR SÅ HÄR: 1. Dela croissanterna på längden. Skala och skär bananen på längden. 2. Bre croissantunderdelen med hasselnötskräm, lägg på banan och toppa med överdelen. 3. Grilla i en smörgåsgrill och servera direkt. POMS HASSELNÖTSKRÄM Poms »nutella« med extra smak från både rostade sesamfrön och tahini (sesampaste). GER CA 4 DL Sätt ugnen på 175°C. Lägg 3 dl hasselnötter och ½ dl vita sesamfrön var för sig på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 15–20 minuter. Låt svalna. Smält 200 g mörk choklad (70%) försiktigt i mikro eller över vattenbad. Ta undan ½ dl nötter, grovhacka dem. Lägg resten av nötterna i en matberedare och mixa till ett nötsmör. Tillsätt den smälta chokladen och mixa ihop. Rör ner sesamfrön, de grovhackade nötterna, ½ dl tahini och 2½ msk honung. Förvara i kylen. Fler goda och trendiga mackor på ica.se/buffe. BUFFÉ 5 • 2017 35 För alla se respektive recept på ica.se/buff e.