019 1
MAT Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist
Foto: Ola Cedell Recept UGNSOMELETT Nu är det sista biten in i kaklet för många innan man kan gå på lite efterlängtad julledighet. Det är nu du verkligen behöver snabba, smidiga middagar som lämpar sig perfekt för några matlådor. Det är nu du behöver göra ugnsomelett! Ugnsomelett kan vara ett av de bästa sätten att tömma kylen på grönsaksbitar som finns kvar. Strimla och vänd ner i en äggstanning och in i ugnen. Och glöm inte, ju godare ost du använder desto godare blir hela kalaset! Ingredienser 6 ägg 2 dl grädde 1 msk olivolja 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 rostad paprika 1 dl parmesan eller annan god ost 1 msk olivolja 1 näve ruccola 10 cherrytomater Salt och peppar Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva lök och vitlök tunt och stek mjuk i olja. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Hacka rucolan, strimla paprikan och riv osten. Rör ner allt i äggsmeten med lök och ost. Smörj en ugnsfast form och häll i äggsmeten. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills omeletten stannat. 38 NOLLNITTON