Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg På krogen
MÅNADENS SEPTEMBER EN KAXIG UPPSTICKARE I HELSING
BORGS KROGLIV! Med ett genuint intresse för matkultur ställdes William Åkerhielm inför en helt ny utmaning DTRETIO när han för några år sedan erbjöds jobb som kock åt en av de större svenska privata industrifamiljerna. E fter den sedvanliga kockutbildningen hamnade William så småningom på Åhus Gästgivaregård där han iklädde sig rollen som köksmästare. Utbildning i all ära men det är på restaurangerna och krogarna man lär sig förädla sina kunskaper inom matlagning, menar William. Så blev det även för William under sin tid på Gästgivaregården i Åhus. Ett äventyr på en svensk restaurang i New York såg ut att bli nästa utmaning för William men tyvärr fick denna restaurang stänga strax innan William begav sig dit. Nya erbjudande lät dock inte vänta på sig och istället för New York antog han utmaningen att bli privatkock åt en av personerna från en av de större svenska privata industrifamiljerna. Här fick William tillfälle att ytterligare förädla sina matlagnings kunskaper och allt eftersom höjdes ambitionsnivån, särskilt vid de otaliga representationsmiddagar han anordnade. – Jobbet innebar mycket resande och jag fick förmånen att även arrangera större middagsbjudningar runt om i Europa. Upplägget på de olika evenemangen kunde se väldigt olika ut, med allt från förhållandevis enkla menyer till mer avancerade. Att man sedan fick träffa personer från både Sveriges som Europas finanselit får man säga var en bonus som följde med jobbet, säger William. Hur hamnade du i Helsingborg? – Redan under den period då jag jobbade som privatkock hade jag Helsingborg som bas och efterhand som man lärde känna staden fastnade man allt mer. Helsingborg har det mesta och är en livfull stad, särskilt på sommaren. Berätta lite om dina visioner och ambitioner med Dtretio. – Det här med ”Svenskt Brasseri” lite som nisch är väl något som växt fram genom åren. Tanken med detta är att värna lite om den svenska och nordiska matkulturen, med lite inslag av nytänkande. Givetvis finns det krogar som jag blivit inspirerad av när det gäller miljön men vad gäller men yn är det mycket utifrån vad jag själv gillar. Att det blev denna lokal belägen på Drottninggatan 30, (därav namnet), var att jag kunde se möjligheterna med mitt tilltänkta koncept just i denna lokal. Läget är perfekt och den trendriktigt avskalade miljön var precis vad jag letade efter. Vad är det för upplevelse du vill ge dina gäster? – Jag vill att gästerna ska känna att maten de serveras är gjord på förstklassiga råvaror och att de ska kunna avnjuta sin måltid i en gemytlig miljö. Jag vill också att gästerna ska märka att det vi tillagar, tillagas med stolthet och att ”hantverken” ofta serveras av kockarna själva. Vad finns det för framtidsplaner för Dtretio? – När det gäller lokalen är den ungefär så som jag vill ha den, förutom en bar som jag hoppas ska bli verklighet inom det snaraste. Just att lokalen passade den nisch jag hade tänkt utan att behöva göra några större ingrepp var ytterligare en anledning till att den var ett förträffligt val. Något vi erbjuder redan, men som jag hoppas kunna utveckla ytterligare på sikt är catering. Vi erbjuder allt från enklare tilltugg till middagspaket och vi kan även stå för serveringspersonal om så önskas. Målet är att vara så flexibla att man oavsett evenemang ska kunna anlita oss. Det finns även en konferenslokal i anslutning till restaurangen som är perfekt till dagskonferenser och affärs möten. Lokalen rymmer upp till 40 personer och här kan man avskilt från andra gäster ha sitt födelsedagsfirande, businesslunch eller dylikt. TEXT & FOTO: JOHNNY HANSEN 8 | nöjesnytt
Nöjesnytt Helsingborg Rockchic
Nöjesnytt Helsingborg Trend tjej
Nöjesnytt Helsingborg Trend kille
Nöjesnytt Helsingborg Notiser
Nöjesnytt Helsingborg Vintips
Nöjesnytt Helsingborg Digilistan
Nöjesnytt Helsingborg Serier