Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg KROGPROFILEN MÅNADENS APRIL
ASHKAN HALVAEI PÅ Eft er succén i Malmö med Dim Sum Tapas Bar når konceptet nu Helsingborg med Jou San Asian Tapas. Med dett a nytillskott har tapaskulturen fått en asiatisk twist som aldrig tidigare påträff ats i Helsingborg. Lyx till vardagsmänniskan i en unik och avslappnad restaurangmiljö utlovas! C entralt vid Mariatorget i Helsingborg kan man numera avnjuta det asiatiska köket i tapasformat. Här blandas det smårätter friskt från så låga priser som 36 kronor. Menyn innehåller alla de klassiska rätterna, men med en modern touch, precis som de ska vara när de smakar som bäst. Allt serverat i snillrika bambulådor som matchar takbelysningen. Jou San har fullständiga rättigheter och en imponerande vinlista, men det som kanske imponerar mest är deras omtalade tedrycker. Ångkokta smårätter tillsammans med ett fräscht nybryggt te är en oslagbar kombination. VÄRLDSVAN FINANSVALP Bakom konceptet står Ashkan Halvaei som tillsammans med tre andra kompanjoner, däribland Ashkans vietnamesiska hustru, har skapat detta eldorado för alla småplocksälskare. För Ashkan är branschen dock allt annat än ny. Född i Iran kom han till Sverige och Helsingborg som 5-åring. Här har hans pappa sedan dess gjort sig ett namn som den som skapade både Amadeus Kebab och Café Mums. Uppväxt i branschen kände dock Ashkan att han i 20-årsåldern ville ut och se världen. – Det gör man bäst genom att plugga utomlands och studier och erfarenhet ledde sedan till att jag i många år jobbade inom fi nanssektorn i både London, New York, Dubai och New Delhi, berättar han. Men det var också under denna period som han återsåg sin stora ungdomskärlek och nuvarande fru. Efter att ha rest tillsammans ett tag bestämde de sig för att fl ytta ihop och skapa ett gemensamt hem på riktigt. – Så färden gick tillbaka till Helsingborg och tillsammans med våra kollegor skapade vi Dim Sum Tapas Bar, The ThaiPad och Frukostklubben i Malmö. Efter ett år där känner vi oss nu mogna att erbjuda Helsingborgarna detta unika koncept fast i en miljö vi helt och hållet har skapat själva. I Malmö har arkitekter varit inblandade i miljön, men här har vi gjort allt själva exakt som vi vill ha det, förklarar Ashkan. VARMT OCH MYSIGT MEN ÄNDÅ LYXIGT Med Helsingborgsrestaurangen tar Ashkan och hans kolleger nu alltså steget fullt ut med en ”eat-and-stay-lokal” där man kan avnjuta en bredare, men likväl noga utvald, asiatisk tapas i en skön restaurangmiljö. Lite som ett lite lyxigare ”vardagsrum”, en angenäm mötesplats med bra service och en passande musikprofi l. – Hela miljön är byggd på ett varmt och mysigt sätt. En lokal där vänner ska kunna småprata, dela mat med varandra och skåla tillsammans, förklarar Ashkan. Hos verksamheten i Malmö, på en galleria som Emporia, uppskattas småplocket snarare som ett ”eat-and-go-tillskott” till det övriga restaurangutbudet. – Vad vi vill skapa här i Helsingborg är en restaurang som vi själva skulle vilja besöka med våra vänner. Här ska man kunna njuta av det asiatiska köket i ett pärlplock av det man själv vill smaka på i passande portioner och till rimliga priser, förklarar Ashkan. GOTT OM PLATS MED UTESERVERING Med lunchöppet måndag till fredag, After Work med förmånligare mingelpriser varje fredag och en avslappnad miljö en lördagskväll innan utgång på stan hoppas Ashkan Halvaei kunna locka inte bara Helsingborgare utan även internationella gäster. Då kommer utökningen med den både planerade och godkända uteservering med plats för 100 ätande gäster väl till pass. TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN / WWW.LAZZEX.COM 10 | nöjesnytt
Nöjesnytt Helsingborg MODE
Nöjesnytt Helsingborg TREND
Nöjesnytt Helsingborg VIMMEL PÅ STAN
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg FILMKOLL & RECENSIONER
Nöjesnytt Helsingborg SERIER