Pinchos – unik restaurang i Örebros krogvärld I f
yra-fem veckor har bygget hållit på. Och nu har den öppnat, en restaurang som sticker ut i Örebros krogvärld – Pinchos. – Vi är smårättsrestaurang med trevlig atmosfär och ett nytt sätt att beställa mat och dryck, säger Thomas Gustafsson, vd för Pinchos i Örebro och Skövde. Thomas och hans kollegor blev helt frälsta av det nya konceptet när de besökte Pinchos i Göteborg. – Det var smockfullt med folk, en underbar stämning och gott käk. Vi kände direkt att det var ett koncept för oss, säger han entusiastiskt. Nu siktar man på att nå samma framgång i Örebro, där restaurangen ligger i Brasseriets tidigare lokaler. Pinchos serverar smårätter från hela världen, och även om restaurangen bär det baskiska namnet för tapas, finns det inte särskilt många spanska rätter på menyn. – Vi har några enstaka, annars handlar det om ett brett utbud med till exempel små plankstekar, svamprisotto, tacopaj, carpaccio, små hamburgare, stekta räkor och förstås flera läckra desserter. Den dyraste huvudrätten kostar 45 kronor, alla andra ligger under 40 kronor, berättar Thomas Gustafsson. Hur var det då med det unika sättet att beställa? Jo, det går till så att man beställer via en speciella app, Pinchos-appen. Beställningen skickas till köket, och när maten är klar kommer ett meddelande tillbaka att man är välkommen att hämta sin mat i köksluckan. – Vi är först i världen med den här typen av beställningsförfarande. Hur det har tagits emot? De flesta tycker att det är trevligt. Man får en helt annan kontakt med köket och baren när man hämtar maten själv. I Skövde har Pinchos haft fulla hus fredags- och lördagskvällar. Rekordet är 2 160 rätter en lördagskväll för en tid sedan. Återstår att se om Örebro-restaurangen, som drivs av krögaren Rosi Tillman, kommer att slå den noteringen. 27