Nöjesnytt Kalmar Öland 1
EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA Passa på att utf
orska de lokala restaurangerna i sommar och unna dig en matupplevelse utöver det vanliga. Ett besök på Lammet & Grisen gör ingen besviken och i år har man vidtagit flera åtgärder för att du som gäst ska känna dig trygg. Historien om Lammet & Grisen leder tillbaka ända till 1969 då bröderna Jan och Bengt Richert öppnade upp en Medelhavsinspirerad restaurang – mitt på öländska alvaret. Under åren har verksamheten utvecklats och idag är det en av Sveriges mest omtyckta restauranger. Här kan du uppleva en riktig öländsk fest med lokalproducerat kött som grillas mitt i restaurangen, trancheras av kockarna och sedan avnjuts i den rustika byggnaden med murade valv, vitkalkade väggar och öppet i tak. – Många av våra gäster säger att Lammet & Grisen är semesterns höjdpunkt. Vi är verkligen laddade inför säsongen och kommer göra allt för att se till att våra gästers upplevelse blir precis lika bra som vanligt, säger Mattias Richert som tillsammans med sin bror Joachim och vänner driver Lammet & Grisen. Under våren har de jobbat för att finslipa konceptet så att det möter Folkhälsomyndighetens krav. Allt för att du som gäst ska kunna känna dig trygg. För att undvika trängsel och köer kommer man endast ta emot hälften så många besökare. Gästerna fördelas jämt under kvällen vilket gör att det vid varje sittning är luftigt mellan borden och avstånd mellan olika sällskap. Tillbehören kommer vara fördelade på flera olika bord och tranchering kommer erbjudas från två håll. – Vårt största fokus är att erbjuda ett tryggt koncept, samtidigt som det ska vara en riktig upplevelse att komma till oss, säger Mattias Richert. Och vad är väl bättre att lägga sina semesterpengar på än god och vällagad mat, laddad med fantastiska smaker? Hos Lammet & Grisen jobbar man nästan enbart med lokalproducerat kött, och idag kan man också välja vegetarisk och vegansk upplevelse. Till detta har du ett dignande tillbehörsbord med kärleksfullt lagade gratänger, grönsaker såser och sallader. Många väljer också att ta drinkar på den stora takterrassen och njuta av solnedgången över alvaret och den vackra öländska naturen. – Eftersom mycket är inställt i sommar vill vi även kunna erbjuda underhållning, men under trygga former. Vi kommer därför ha livemusik precis som vanligt. Det är viktigt att kunna ha lite roligt även i dessa mycket märkliga tider, säger Mattias Richert. LAMMET & GRISEN Grundades: 1969 av Bengt och Jan Richert. Drivs idag av: Mattias och Joachim Richert med familj och vänner. Ligger var: Mitt ute i bushen, utanför Löttorp på Norra Öland. Specialitet: Öländsk fest med helstekt lamm, gris eller vegetariskt och fantastiska tillbehör. 22 | nöjesnytt