Nöjesnytt Helsingborg 1
NOTISER PARK LANE NYHETER PÅ VÄLA CENTRUM D et hä
nder alltid någonting nytt och spännande på Väla Centrum! Hösten är kommen och likaså kollektionerna, men som ytterligare en bonus har det tillkommit tre nya butiker – Park Lane, Joe & The Juice och Sir Skrädderi. PARK LANE Med avslappnade och sofi stikerade kläder, i en perfekt blandning av brittiska infl uenser och stilbildande New England, hittar du tidlösa och moderna klassiker i deras typiska stil – American English. De representerar ett internationellt sätt att klä sig i Oxford-skjorta, pullover och klubbkavaj. Inför hösten kan du fylla garderoben med tweedkavajer, ulltröjor samt byxor och kjolar som går att kombinera i det oändliga. Park Lane har öppnat i gången mellan entré 2 och 3. – Vi har satsat mycket på att skapa en exceptionell butik som förstärker både din shoppingupplevelse och förmedlar. JOE & THE JUICE Ta en paus i shoppingturen hos Joe & The Juice med en uppiggande ingefärsshot eller en hälsosam och välsmakande juice som pressas och mixas direkt på plats. Alla deras juicer innehåller dessutom olivolja för att näringsämnena ska tas upp ännu bättre av kroppen. – Joe & The Juice liknar ingenting annat. Det ska vara som att komma till en fest. Vi vill bjuda på hög energi och ett wow, säger Kasper Borst. Danska Joe & The Juice har gjort storsuccé varhelst de öppnat och nu hittar du dem mellan entré 4 och 5. Serveringen blir den första i Sverige med ett nytt menykoncept med uppgraderade frukt- och grönsaksjuicer och ännu fl er kaffevarianter. Visste du förresten att “joe” är amerikansk slang för just kaffe? SIR SKRÄDDERI Sir of Sweden är ett av de tyngsta namnen inom exklusiv herrkonfektion och har sedan 1925 erbjudit ett unikt utbud av skräddat mode. Förutom deras breda kollektion av traditionella kostymer, rockar, byxor, skjortor och accessoarer kan du få made-to-measure, det vill säga måttsydda kostymer och skjortor just för dig. Hundratals ljuvliga tygval väntar mellan entré 2 och 3. TEXT: MICHELLE BERGSTEN FOTO: PRESSBILD I K & CO HAR BLIVIT GELLAS K & Cos, ett väletablerat café på Nedre Långvinkelsgatan, gamla lokaler hittar man idag istället gellas. Här serverar Gella Kauhanen numera allt från vietnamesiska Pho-soppor till surdegsmackor och kravmärkt kaffe. När Gella Kauhanen tog över verksamheten i augusti 2014 var det inte någon obekant verksamhet för henne. Dels har hon själv arbetat som barista och dels var K & Co hennes och hennes mans eget stamställe. – Den förre ägaren hade drivit caféet i 18 år och detta var ett hak där vi själva brukade träffa alla våra kompisar. Jag och min man, som har varit tillsammans i 11 år, har alltid varit intresserade av att köpa det vilket vi har påpekat för ägaren under många år, berättar Gella Kauhanen. Så en dag i fjor, bara en vecka innan Gella skulle föda barn, ringde ägaren plötsligt. – Då fi ck det ju bli som det blev, vi kände ju att nu måste vi bara slå till. Jag kunde ju, med ett nyfött barn, inte själv vara här så mycket och min man har ett annat heltidsjobb. Men med en fantastisk personal fungerade det bra ändå, säger hon vidare. I augusti i år kände paret dock att nu var det dags att ta itu på allvar med projektet. – Så vi bestämde oss för att göra om här helt och hållet. Stället hade varit sig likt väldigt länge och det behövdes förändringar. Nu har vi genomfört en ordentlig renovering, gjort om allt i ny färgsättning och har, med helt nya leverantörer, gjort förändringar i menyn. MYSFAKTORN VIKTIG Förändringen är markant. Miljön har blivit både luftigare och fräschare samtidigt som mysfaktorn har bibehållits. – Vi har tänkt mycket på hur vi själva vill ha det när vi går på café, förklarar Gella. – Självklart är maten viktig, med hög kvalitet, men minst lika viktig är känslan av att man befi nner sig på ett café. Det ska vara ett ställe som man bara kan hänga på, kanske med en tidning eller en bok. Då är mysfaktorn viktig tillsammans med en trevlig personal och en fräsch lokal, förtydligar hon. LYSSNAR PÅ SINA GÄSTER Nytt på menyn är det Fairtrade- och kravmärkta kaffet som smakar väldigt gott och har tagits emot väl av alla stammisar trots att förändringar med just kaffet alltid är en känslig sak. – Bakom den nya menyn ligger tanken på vad vi själva och våra vänner tycker är gott. Framför allt har våra vietnamesiska Pho-soppor blivit populära. Mycket tack vare att vi gör dem på vårt eget personliga vis, därför kallas de också gellas. Det fungerar så att man blir serverad buljong och risnudlar och sedan kan man välja mellan mellan fl äsk, rostbiff eller kyckling och så lägger man själv i det man vill ha, förklarar Gella. – Caféets sallader har också blivit lite matigare och bland andra i personalen har vi bland anställt en ny kallskänka som sköter vår nya meny, berättar Gella. Även smoothies och färsk juice är nytt. Till det kommer lemonad av ett väldigt speciellt märke. – Tanken med den nya menyn är att den ska vara lite mindre omfattande men istället SIR SKRÄDDERI bytas ut lite oftare. Vi lyssnar hela tiden på våra gäster och på vad de själva önskar. Allt för att få både få behålla våra stammisar och för att få in nya gäster, förklarar Gella Kauhanen avslutningsvis. TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN / WWW.LAZZEX.COM JOE & THE JUICE