Buffé 1
VINJETT PASTADEG 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGRE
DIENSER 400 g durumvetemjöl 4 ägg, ca 240 g GÖR SÅ HÄR 1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Kläck i äggen. 2. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. 3. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme. 4. Forma sedan till önskad pastasort. Idag äter vi i Sverige runt nio kilo pasta per person och år. Pasta på italienska Från spaghetti och makaroner till strozzapreti och rigatoni. Att pasta utgör kärnan i den italienska matkulturen känner alla till. Men hur tillagas pasta på traditionellt vis – och hur får man till en riktigt lyckad pastarätt? Buffé guidar dig rätt! 10 BUFFÉ #10/2018 “