Buffé 1
REPORTAGE OKTOBER RAGU BOLOGNESE 8 PERSONER / ÖVE
R 60 MIN INGREDIENSER 200 g kalvfärs 400 g blandfärs 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin ½ gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 burkar hela tomater à ca 400 g 5 lagerblad 1 färsk rosmarinkvist olivolja salt, svartpeppar TIPS! Om du använt kort pasta och får rester, gratinera i ugn dagen efter. GÖR SÅ HÄR 1. Stek färsen i 2 msk olja i en stekpanna tills den får färg och är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och vin. Låt koka in under omrörning. Ta från värmen. 2. Skala morot och lök. Finhacka löken och skär morot och selleri i små tärningar. Fräs grönsakerna och löken i 2 msk olja i en stor kastrull på medelvärme utan att de tar färg tills de är mjuka. Tillsätt färsen och rör om. 14 BUFFÉ #10/2018 3. Krossa tomaterna med en gaffel eller slev i en bunke. Tillsätt tomaterna, rosmarin och lagerblad i kastrullen. Låt koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock (på glänt) minst 3 timmar, rör om då och då. Såsen ska vara glansig och krämig när den är klar. Smaka av med salt. 4. Servera med din favoritpasta t ex rigatoni eller spaghetti. Blanda pastan med såsen och parmesan. Ringla över olivolja och strö på nymalen svartpeppar. Servera direkt.