Buffé 1
GLUTENFRIA TORTILLAS 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIE
NSER 4 äggvitor 3 dl majsmjöl 1 dl majsstärkelse 3–4 dl vatten 1 ½ tsk salt raps- eller kokosolja GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop äggvitorna i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt vila ca 20 minuter. TACOFÄRS PÅ NÖTTER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl mandlar 1 dl cashewnötter 1 dl solroskärnor 1–2 msk tacokrydda 2 msk tomatpuré 2 msk rapsolja ca 2 dl vatten TIPS! Blir det färs över? Spara och frys in till nästa tacofredag! GÖR SÅ HÄR 1. Blötlägg gärna nötter och frön ca 1 timme. Mixa nötter, frön och tacokrydda grovt i en matberedare. 2. Fräs tomatpurén i oljan och tillsätt sedan nötblandningen. Rör runt och tillsätt vatten. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. EGEN TACOKRYDDA CA 4 MSK / 15 MIN Blanda 2 tsk vitlökspulver, 2 tsk salt, 2 tsk malen spiskummin, 2 tsk rökt paprika pulver, 2 tsk lökpulver, 2 krm cayennepeppar. Förvara i en burk med tättslutande lock.