Buffé 1
OKTOBER Små pumpapajer med grädde och kanel 24 MI
NIPAJER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp krustader (24 stycken) ½ dl farinsocker ¾ msk majsstärkelse 1 ½ tsk malen kanel ¾ tsk malen ingefära 1 krm salt 1 krm vaniljpulver ½ burk sötad kondenserad mjölk à ca 400 g 2 ägg 2 dl vispgrädde malen kanel att pudra över Pumpapuré 300 g butternutpumpa 1 msk olja GÖR SÅ HÄR 1. Pumpapuré: Sätt ugnen på 200°C. Skala pumpan med kniv. Dela och gröp ur kärnorna. Skär i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pumpan är mjuk. Mixa till en slät puré, låt svalna. 2. Blanda pumpapuré med socker, majs stärkelse, kryddor och vaniljpulver i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken och äggen. 3. Ställ krustaderna på en bakpappers klädd plåt och fördela fyllningen i skalen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills fyllningen satt sig. Låt svalna helt. 4. Vispa grädden och spritsa eller klicka på pajerna. Pudra över kanel. TIPS! Smaksätt grädden med rivet apelsinskal. Veckans kombo Att laga mat mitt i veckan kan vara en utmaning. Då gäller det att hitta smarta genvägar som inte kompromissar med smaken. Värm 1 ICA kökets kantarell och Västerbottensostpaj (800 g) enligt anvisning på förpackningen. Halvera 400 g romanticatomater och blanda med 1 påse röd råkostmix, olivolja, citronjuice, salt och peppar. Servera salladen till pajen. Klart! + 9 BUFFÉ #10/2018 + =