Buffé 1
t a Sa l BAGUETTE MED GETOST OCH FIKON Supergott
om fi konen är fi na och mogna. Lägg till en grönsallad med vinägrett så blir det en komplett måltid. FÖR 4 PERSONER 200 g getost av chèvretyp 120 g skivat bacon 4–6 mogna färska fikon 1 baguette 1 ½ dl rostade valnötter flytande honung olivolja flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på grill, full eff ekt. 2. Knaperstek baconet i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. 3. Skiva getost och fi kon. Skär baguetten i 8 skivor, ca 4 cm breda. 4. Rosta bröden gyllene på gallret i ugnen på båda sidor. Ta ut och tryck till bröden så att de blir lagom stora att placera getostskivorna på. 5. Fördela getost, fi kon, bacon och valnötter på bröden. 6. Ringla över lite honung och olja. Strö över lite salt och mal över peppar. STUVAD SPENAT, SALSICCIA, SVAMP & STEKT LÖK Stekt korv med stuvade grönsaker, fast med fokus på grönsakerna i stället för korven. FÖR 4 PERSONER 400 g färsk salsiccia eller annan god färskkorv 250 g skogschampinjoner 400 g färsk bladspenat 2 dl crème fraiche 1 gul lök 125 g salladslök olivolja, smör salt, nymalen svartpeppar parmesan till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Bryt loss hatten från foten på svampen. Lägg hattarna upp och ner i en smord ugnssäker form och fötterna bredvid. 3. Skär upp korvarna vid ena änden, tryck ut och fördela korvfärsen över hattarna. 4. Ställ formen i mitten av ugnen och låt steka ca 20 minuter, eller tills färsen är genomstekt och hattarna fått fi n färg. 5. Förväll spenaten hastigt i ko16 B UFFÉ 8 • 2016 kande vatten i en kastrull. Häll av och låt rinna av ordentligt i ett durkslag. 6. Lägg tillbaka spenaten i kastrullen. Tillsätt crème fraichen och värm försiktigt tills stuvningen är krämig. Smaka av med salt och peppar. 7. Skala och skiva den gula löken. Ansa och skär salladslöken i grova bitar. 8. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i all lök och stek tills den är mjuk och gyllene. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. 9. Lägg spenat, korv, svamp och lök på varma tallrikar (som du värmt på eftervärmen i ugnen eller kört i mikron på full eff ekt). Hyvla parmesan eller riv grovt över. n s i e c p c s i da v a u & s t För alla Se ica.se/buff e