Buffé 1
Riv en sorbet! TIPS! Nästan som nygjord! Kör lätt
inad god vaniljglass i matberedaren om du vill komma nära den nygjorda känslan. VANILJGLASS MED STEKT RÅGBRÖD & FRYST ÄPPLE Med några äpplen i frysen har man alltid nära till något friskt, kallt och naturligt sött om man blir sugen. Råriven sorbet, helt enkelt. FÖR 4 PERSONER ½ liter vaniljglass 100 g mörkt rågbröd 25 g smör 1 djupfryst rött äpple salt GÖR SÅ HÄR: 1. Ta fram glassen så att den tinar lite. 2. Riv rågbrödet grovt på ett rivjärn eller mixa i en matberedare. 3. Stek det rivna brödet i smör i en stekpanna på medelvärme tills det blir frasigt. Salta lätt och låt rinna av på hushållspapper. 4. Lägg upp glass och ljumna rågsmulor på tallrikar. Riv det frysta äpplet över. Hall rent! HÅLLER MAN EFTER mellan varje gång man lagar mat så räcker vatten, vanligt diskmedel och hushållspapper väldigt långt. VÄNTA INTE FÖR LÄNGE med att rengöra ugnen, det blir bara svårare och jobbigare. OLJA IN TRÄSKÄRBRÄDAN med vanlig matlagningsolja ibland så håller den bättre. Lämna gärna in skärbrädan till ett proffs och slipa om en gång om året. KÖP NY DISKBORSTE och disktrasa minst lika ofta som du köper ny tandborste. B UFFÉ 8 • 2016 17