Buffé 1
F Kräftans vänkrets Lek med formen och smaken av
en kräfta och kalasa veggo. Eller förgyll din vanliga kräftskiva med ett dilligt ostbröd, en krispig salsa eller aioli på potatis. Recept Buff éredaktionen Foto Lennart Weibull Styling Anna Wendt Steg for steg kräftbrod, se ica.se/ buffe SALSA MED FÄNKÅL, GURKA & DILL Otroligt fräsch salsa till skaldjur – ha i kapris för extra piff . FÖR 4 PERSONER 250 g fänkål 200 g gurka ½–1 grön chilifrukt (t ex jalapeño) 1 dl finskuren dill 1 msk färskpressad citronjuice olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och hacka fänkålen fi nt. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. 2. Lägg fänkål, gurka, chili och dill i en skål. Blanda med citronjuice och 2 msk olja. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. POTATISAIOLI MED SESAM & CHILI En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett men lika gott. FÖR 4 PERSONER 1 potatis (fast sort) 1 äggula 1 skalad vitlöksklyfta 1 tsk sambal oelek ½ msk färskpressad citronjuice 1 tsk sesamolja 1 dl neutral rapsolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av. Mixa den varma potatisen med äggula, vitlök, sambal oelek, citronjuice och sesamolja med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt lite rapsolja i taget.Salta och peppra. Späd med lite vatten om aiolin känns för tjock. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. 28 B UFFÉ 8 • 2016 ö r n n e y t a sef höst