Buffé 1
pasta Liselotte Forslin tar genvägar i köket och
slänger ihop tio snabba pastarätter som du blir både mätt och glad av. Recept Liselotte Forslin Foto Lennart Weibull 1. 10 recept som tänder upp din pastakärlek! :D 1. LAXPASTA MED PEPPARROTSOST Busenkelt, men med guldkant. FÖR 4 PERSONER Koka 300 g linguine (eller tunn spagetti) enligt anvisning på förpackningen och lägg i 250 g frysta sojabönor sista minuten. Häll av men spara 2 dl pastavatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör i 1 ask färskost med pepparrot (125 g), pastavattnet, 1 msk fi nrivet citronskal och 1 dl hackad dill. Värm försiktigt. Salta och peppra. Servera med 200 g kallrökt lax i skivor, citronklyftor och gärna en stor grönsallad. 36 B UFFÉ 8 • 2016 2. CHORIZO BAKE MED PANKOKRISP Rustik pastagratäng. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Koka 300 g fullkornspasta (gärna fusilli) enligt anvisning på förpackningen. Stek inkråmet från 300 g färsk chorizo i en stekpanna och låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda pasta och korv i en smord ugnssäker form. Häll över 1 burk färdig pastasås (390 g). Blanda 1 dl panko med 1 dl riven västerbottensost, ½ dl olivolja, 1 dl hackad persilja och 1 tsk fl ingsalt. Strö brödsmulet över pastan. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills den får färg. Servera med en stor matig sallad, gärna med gröna bönor. 3. MAC ’N’ CHEESE Kycklingbacon ger rökig smak. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Koka 300 g makaroner (gärna fullkorn) enligt anvisning på förpackningen. Häll av. Strimla 100 g kycklingbacon. Blanda med pastan, 4 dl färdig ostsås och 100 g babyspenat. Salta och peppra. Häll i en smord ugnssäker form. Strö över 3 dl riven ost. Gratinera högt uppe i ugnen ca 15 minuter, tills den får färg. Servera gärna gratängen med en råriven sallad av rödbeta, morot och rädisor. Strö över lite pumpakärnor, pressa över citronjuice och droppa på olivolja. 7. 4. PASTA MED KRONÄRTSRICOTTA Krämig kronärtskocksröra. FÖR 4 PERSONER Koka 300 g kikärtspasta (gärna fusilli) enligt anvisning på förpackningen. Mixa 1 burk avrunna marinerade kronärtskockor (ca 300 g) med 250 g ricotta, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk fi nrivet citronskal och 1 dl fi nriven parmesan. Smaka av med salt och en nypa chilifl akes. Servera till pastan och toppa med 1 dl grovhackade, rostade mandlar eller solrosfrön samt rucola. Strö över svartpeppar. Servera gärna med lufttorkad skinka. Tips! Prova med rökta musslor på burk PÅ 10 SÄTT 2. 3. 4.