Buffé 1
8. VEGGOLASAGNE MED CITRON & OST Snabbfixat med f
ärdig citronsås. FÖR 4 PERSONER 8. 5. 9. 6. 10. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina och skär 280 g naturella veggobitar av soja (t ex oumph chunky bites) i mindre bitar. Fräs sedan med 1 tärnad zucchini och 1 riven vitlöksklyfta i olja. Krydda med 1 krm chiliflakes, salt och peppar. Blanda 3 dl färdig citronsås med 2 dl mjölk (3 %).Varva 200 g färska lasagneplattor med citronsås och fräset. Strö över 2 dl riven parmesan. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera med en grönsallad. 9. GREEN GARDENPASTA Sojabönspasta ger extra protein. FÖR 4 PERSONER För alla Se ica.se/buffe Sätt ugnen på 225°C. Lägg 1 tärnad squash, 1 urkärnad, tärnad röd paprika, 1 klyftad rödlök, 250 g halverade körsbärstomater och 2 dl svarta oliver på en plåt. Strö över 2 tsk torkad basilika, 2 msk olivolja, 1 tsk flingsalt och 1 krm nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills allt har fått fin färg. Koka 200 g bönpasta (t ex fettuccine) enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med de rostade grönsakerna och 150 g smulad labneh- eller fetaost samt 1 nypa chiliflakes. Strö över 2 msk rostade pinjenötter eller solrosfrön och bladen från 1 kruka basilika. Salta och peppra efter smak. 6. PASTASALLAD 5. SPAGETTI MED MUSSELSÅS EXPRESS Snabblagad vardagsräddare! FÖR 4 PERSONER Koka 300 g pasta (gärna spagetti) enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Fräs 1 tunt strimlad fänkål (ca 300 g) i 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt 1 burk färdig pastasås med chili (390 g) och 1 burk avrunna musslor (200 g) och låt allt bli varmt. Vänd ner spagettin. Smaka av med salt och peppar. Strö över 3 msk hackad persilja vid servering. NIÇOISE Pasta i stället för potatis. FÖR 4 PERSONER Koka 300 g pasta (gärna gemelli) enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt rinna av. Blanda pastan med 1 burk avrunnen tonfisk (150 g), 3 hackade sardellfiléer, 1 skivad rödlök, 150 g kokta gröna bönor, 2 tärnade tomater, 1 påse babyspenat (65 g) och 1 dl oliver (gärna kalamata). Salta och peppra. Vispa ihop 1 tsk dijonsenap, 1 msk hackad schalottenlök, 1 msk vitvinsvinäger och 1 dl olivolja. Häll över. Toppa med 2 mjukkokta ägg i klyftor. 7. TORTELLINI MED BROCCOLI & SALVIA Lyxig fredagspasta! FÖR 4 PERSONER Bryn 25 g smör och lägg i bladen från 1 kruka salvia i slutet. Låt dem hastigt bli frasiga. Ta upp bladen och låt rinna av på hushållspapper. Spara smöret. Skär 1 broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Stek ett par minuter i olivolja. Krydda med ½ tsk flingsalt och ställ åt sidan. Koka 1 paket färsk ostfylld tortellini (250 g) enligt anvisning på förpackningen. Häll av och strö över 1 dl riven pecorino, den smörstekta salvian, smöret samt broccolin. 10. GRILLAD KARRÉ MED PASTASALLAD Med rigatoni på kikärtsmjöl. FÖR 4 PERSONER Grilla 4 skivor fläskkarré och pensla med BBQ-sås mot slutet. Salta och peppra. Koka 300 g kikärtspasta (gärna rigatoni) enligt anvisning på förpackningen. Rosta 1 liten burk majskorn (150 g) i en torr, het stekpanna ett par minuter, tills de får lite färg. Blanda 250 g halverade körsbärstomater, 2 urgröpta avokador i skivor och 3 tunt skivade salladslökar med den avrunna pastan, rostade majsen och 150 g smulad fetaost. Vispa ihop 2 msk balsamico med ⅔ dl olivolja och 1 tsk flytande honung. Blanda med pastan. Smaka av med salt och peppar. Strö över 1 dl hackad koriander. Servera med karrén och gärna extra BBQ-sås. B UFFÉ 8 • 2016 37