Buffé 1
24–7 MER ÄN Hur, var och när vi äter förändras st
ändigt. Vare sig du vill äta middag prick klockan sex eller glufsa grymma snabbnudlar mitt i natten så hittar du inspiration här. Buffé sover aldrig – vi kallar det 24–7 (tjugofyrasju). bara middag Sugen på en klassiker – eller bara i behov av att avreagera dig? Oavsett motiv – banka dig fram till den perfekta schnitzeln. Eller smyg fram snabbnudlarna och pimpa vettlöst med parmesan, chili och smör. Känner du dig mer långkokigt småfransk – satsa på en ratatouille. För alla GRUNDRECEPT PÅ SCHNITZEL GRYMMA SNABBNUDLAR Amerikanske kändiskocken David Chang älskar snabbnudlar men slopar kryddpåsen och pimpar själv. Det här är snabblagat, billigt, ganska onyttigt och grymt gott. FÖR 1 PERSON Skala och skiva ½ vitlöksklyfta tunt. Stek den och 1 krm chiliflakes i 1 ½ msk olja ca 2 minuter på svag värme i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt 2 msk smör, 1 paket snabbnudlar (85 g) och 2 ½ dl vatten. Rör runt (gärna med ätpinnar så du får in rätta nudelfeelingen), så att nudlarna separeras. Låt koka i 2–3 minuter, tills nudlarna är klara och den mesta vätskan har absorberats. Rör ner ¾ dl finriven parmesan. Ein, zwei, drei, schnitzel... En klassisk wienerschnitzel görs på kalvinnanlår. Men innanlår av gris eller kycklingfilé funkar fint och är lättare att hitta i butik. A och O i schnitzelsammanhang är att banka ut köttet tunt så att det blir mört.Lägg köttet i en plastpåse så slipper du stänk. Banka med undersidan av en kastrull eller med en kavel. Se ica.se/buff e Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. FÖR 4 PERSONER Banka ut 4 skivor fl äsk- eller kalvfi lé (ca 400 g) riktigt tunt. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Knäck 2 ägg i en djup tallrik och vispa upp dem lätt. Häll 1 dl vetemjöl och 2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd) i 2 andra djupa tallrikar. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i panko. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Servera genast, till exempel med klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris. B UFFÉ 8 • 2016 9