Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Vinjett bl ah bl ah Äpp l e / Recept Piadina med
"Det är något som händer med smakupplevelsen när man äter utomhus, som om alla smaker förhöjs." grönkålsfyllning Piadina är ett italienskt tunnbröd som du hittar i kyldisken. Det kan fyllas med diverse fyllningar innan de viks ihop och steks på båda sidor. 4 port / ca 35 min 1 förp piadina, 4 bröd 150 g fetaost 2 dl crème fraiche 2 tsk honung 2 stora kvistar grönkål 1 vitlöksklyfta, riven 1 citron, rivet skal salt, peppar olja till stekning 1. Smula fetaosten i en bunke. 2. Blanda med crème fraiche och honung. 3. Riv bort grönkålsbladen från mittsträngen och finstrimla dem. 4. Blanda i grönkål, riven vitlök och citronskal. 5. Smaka av med salt och peppar. 6. Lägg ut piadina-bröden och fördela fyllningen på ena sidan av bröden. Spar en liten kant så det inte rinner ut så lätt. 7. Vik över den andra halvan av brödet och stek i lite olja ett par minuter. Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan. Tips! Om du vill kan du använda mjukt tunnbröd eller tortilla istället för piadina. Du kan också lägga till rostade pinjeeller pumpafrön för mer ”crunch”. Chili con carne med cornbread En stor gryta chili är gott för både barn och vuxna, och perfekt vintermat. 6–8 port / ca 50 min Chili con carne 1 stor gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 2 paprikor i olika färger, grovhackade 5 00 g nötfärs, eller annan färs, t ex fläsk-, fågel- eller vegofärs smör eller rapsolja 2 msk malen spiskummin ½ tsk chiliflakes / forts. s. 36 34 HEM laga 34 HemLAGtAT
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Hemlagat Baka franska klassiker