Hemlagat Aktuellt, produkter, tips och intervjuer.
Hemlagat Matig och smakrik vego med Gustav Johanss
on
Hemlagat Jonas Cramby, Petter Askergren och Ai Ven
tura om livet i köket
Hemlagat Välkommen ut! Mat att servera med himlen
som tak
Från vår ru l l ar ti l l f r i t t e rs Äl skade
äpple Rör cream cheese, mjölk och senap smidigt. Blanda i den rivna osten, skinkan och det hackade äpplet. Salta och peppra efter smak. Green and red-röra 3 små avokador, skalade och grovt krossade ½ lime, saften ½ rödlök, finhackad 1 dl grillad strimlad paprika i burk, hackad 1/2 kruka koriander eller bladpersilja, plockad salt, peppar Blanda avokado-krosset med limejuicen. Vänd i rödlök, grillad paprika och det mesta av koriandern. Spar lite till dekoration. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander eller bladpersilja. Tips! Den som vill kan tillsätta en liten nypa chiliflakes. Mascarpone- och hallondröm 1 ask mascarpone à 250 g 3 msk florsocker 1 dl hallonsylt e v 1 dl färska hallon Rör mascarponen mjuk med florsockret. Vänd i hallonsylten försiktigt så att det blandas lätt. Vänd gärna i och toppa med färska hallon. Kanelbullepinnbröd Det klassiska pinnbrödet är ett kärt barndomsminne för många — värt att uppdatera, här i form av kanelbullebröd. Ta med degen och låt var och en baka sitt eget bröd över elden. 12 stycken / ca 15 min + gräddning 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 msk malen kanel 4 msk strösocker 1 ½ dl mjölk flytande honung 1 dl pärlsocker 1. Blanda alla torra ingredienser. 2. Tillsätt mjölken och knåda snabbt ihop till en smidig deg. 3. Dela degen i 12 bitar och ta med i en plastpåse. 4. Låt var och en snurra sin degbit till en lång bit som viras på pinnar. 5. Håll pinnarna över elden och snurra tills de får lite färg, ca 5-6 minuter. 6. Kläm över lite honung och strö över pärlsocker. Ät direkt. Hemlagat 37
Hemlagat Läsning: Memoarer från livets alla kök
Hemlagat Tacos alla dagar i veckan
Hemlagat Baka franska klassiker