NG Sthlm 1
JURESKOGS LANSERAR NY SÄSONGSBURGARE – OCH EXPAND
ERAR Den är klimatsmart och den är het. Nu lanseras Jureskogs nya säsongsburgare, och expanderar inom kort med fler restauranger runtom i Sverige. TEXT: SARAH JONES NOLA FIRE BURGER heter det senaste tillskottet hos Jureskogs. Tillsammans med Adam Biderman från Company Burger i New Orleans har Johan Jureskog skapat en helt ny säsongsburgare. Och den klimatångestdrabbade återvinnaren från Södermalm kan vara lugn. Köttet är helt ekologiskt och kommer enbart från mjölkkor i Linköping. – Klimatsmart, menar Johan Jureskog själv. – Mjölkkorna har ju längre livslängd än slaktdjur, de måste ju också bli mat någon gång, fortsätter han. OCH DÅ HAMNAR de i Jureskogs nya heta cajun-burgare. – Dessutom blir köttet godare ju äldre djuret är, säger Johan. En win-win situation alltså. UTÖVER LANSERINGEN AV sin nya burgare har Jureskogs även satsat på att expandera sin verksamhet. Under 2019 öppnar två nya locations i Jureskogs namn – en restaurang i Lund och en drive-thru i Mjölby. Det är ett steg framåt i deras mål att finnas på 60 platser inom tio år. Men den som lever får se. 56 NÖJESGUIDEN | NR 6, 2019 SEDAN JOHAN JURESKOG tillsammans med Klas Ljungquist öppnade AG Kötthandel på NK har affärerna emellertid inte gått helt enligt planerna. – Vi hade ju hoppats på lite mer trafik och att det fanns lite mer att göra. Men vi har en plan. Vad är det för plan? – Att göra bättre marknadsföring till exempel. Men det är ju jättefint där, vi har en nice design och så. Vi önskar att det kanske hade gått lite bättre. Tillbaka till hamburgare. Vad är en hamburgare för dig? – För mig finns det två olika typer. Fastfoodburgare är det ena, den är liksom ”smash”, går väldigt fort. Sen är det gourmetburgare, den är mycket tjockare och kräver en helt annan behandling. JUREKOGS NYA SÄSONGSBURGARE kan räknas in i första kategorin. En fastfoodburgare med en kryddstark smak av cajun och mjölkko. ”En mjölkko har aldrig varit hetare”, skriver de på sin hemsida. JURESKOGS FINNS IDAG på två adresser i Stockholm samt en i Lund. Inom kort kommer de dock att öppna restauranger på en väldans massa ställen i Sverige. Men att stressa är ingenting som tilltalar Jureskog. – Det enda som går snabbt i vår process är hur snabbt vi lagar din mat. För det är snabbt. Nästan allting annat har fått ta mer tid än vad du är van vid på en snabbmatsrestaurang. Nola Fire Burger säljs på Jureskogs fram till den 30 juni. ”En mjölkko har aldrig varit hetare.”