NG Sthlm 1
Krog TVÅ SKA BLI TRE NÄR GARBA FLYTTAR IN PÅ TYGE
& SESSIL Kockarna Marion Ringbom och Linn Söderström bakom restaurangprojektet Garba tar under sommaren över middagsserveringen på Tyge & Sessil, och utökar samtidigt sitt team med en tredje person. TEXT: SARA JONES MARION RINGBORGS OCH Linn Söderströms ambition med Garba har varit att hålla det rakt och simpelt. Sedan de träffades för några år sedan har de jobbat tillsammans med att skapa ett restaurangkoncept med fokus på tillgängliga råvaror och naturvin. – Vår ambition har alltid varit att jobba för och med varandra, helt enkelt att göra mat på vårt sätt, säger Linn Söderström. UNDER VINTERN OCH våren har de gästspelat med lunchservering på Gamla Riksarkivet och till sommaren expanderar de och intar dessutom lokalerna på Niklas Ekstedts vincafé Tyge & Sessil. Där blir det middagsservering. – Det här är startskottet på vår expansion, ett steg närmare till att vi blir större. Det blir lunch på Riksarkivet på förmiddagarna och sen på eftermiddagarna blir det middag på Tyge & Sessil, berättar Linn. ETT FULLSPÄCKAT SCHEMA för ett tvåmannateam. Därför eftersöker de just nu en tredje kock till teamet som ska hjälpa dem att kunna växa ännu mer. – Vi vill ha en till person, en tredje person till vårt team. 88 NÖJESGUIDEN | NR 6, 2019 SEDAN STARTEN 2017 har Garbas restaurangverksamhet funnits på flera olika ställen, bland annat ute hos företag, på hemma hos-middagar och på andra krogar i form av ”Garba on tour” och pop ups. De började på Minority Gallery på Sköldungagatan och efter det har de hållit till på Gamla Riksarkivet. Nu till sommaren är det alltså dags för ännu en ny plats – Tyge & Sessil på Brahegatan 4. MEN PLANEN ÄR att någon gång i framtiden kunna finnas på ett helt eget ställe. – Det vore ju till exempel roligt att få ha ett eget kylskåp och slippa ”låna in oss” bland andras grejer, säger Marion Ringbom. GARBA HUSERAR HELA sommaren på Tyge & Sessil, som ligger på Brahegatan 4. Duon fortsätter alltså även att gästspela under lunchserveringen på Gamla Riksarkivet, där de serverar lunch och fika måndag till fredag mellan klockan 11 och 14. Garbaköket på Tyge & Sessil är öppet alla dagar 16-00. ”Det här är startskottet på vår expansion, ett steg närmare till att vi blir större.”