A6:an 1
DUBBELROAST GRILL MO ÅRETS FÖRSTA SOMMARDAG. SOM
ATT KLIVA IN EN REKLAMFILM FÖR EN VISS ÖLSORT. VATTNET ÄR BLÅTT, OCH GLITTRANDE. HIMLEN MOLNFRI. OCH TEMPERATUREN OVANLIGT HÖG FÖR EN SEN APRILKVÄLL. GRUSET RYKER NÄR TVÅ FOODTRUCKS, EN ROSA OCH EN ORANGE, RULLAR IN PÅ GÅRDEN. DAGS FÖR A6:ANS DUBBELROAST. PATRIK SVEDBERG GABRIELLA FÄLDT Både Joaquin Zalazar och Patrik ”Cedde” Cedercrona är välkända profiler i matJönköping med den gemensamma nämnaren att de har varsin foodtruck, och gärna serverar mat som är enkel att ta med, eller äta på stående fot. Men, det innebär inte att själva maten är snabblagad. – Den här kycklingen har jag tillagat hela natten, kokat den på låg värme med lagerblad och timjan, berättar Cedde samtidigt som han plockar fram råvaror för kvällens grill. Uppdraget är att grilla varsin middag som kan ätas just stående. Det enda de två har till sin hjälp är grillar, grillkol och tändvätska. Det sistnämnda avfärdas dock direkt av Joaquin. – Om man har tid ska man grilla utan tändvätska, maten tar smak och blir inte lika god, poängterar han och får medhåll av Cedde. – Kol ska det vara, inte elgrill, tillägger han. ”Det är roligt att pynta maten lite. En hel ananas ser snyggt ut på grillen och tallriken.” Ceddes meny: Grillad kyckling ’Jamaican jerk’ med grönsaker och karibisk salsa samt grillad ananas. Förslag på dryck: Iskall öl direkt ur flaskan (gärna redan när glöden tänds). 34 A6:AN 2 2015 2 | | 2015 Patrik ”Cedde” Cedercrona Driver Spice it up Foodtruck. Giggar på fester, festivaler och torg. Ofta på Hovrättstorget i Jönköping. Gillar långkok och färgstark mat. Trivs även i DJ-båset.