A6:an 1
DUBBELROAST OT GRILL Grill Clas Ohlson 799 kr Joa
quin Zalazar Driver sydamerikanska restaurangen Mi Cocina i Jönköping. Har en rosa foodtruck som ofta syns på Hovrättstorget. Använder aldrig peppar. Några sekunder senare brinner två grillar bredvid varandra och kockarna börjar skära, hacka och krydda. Det doftar av chili, koriander, mynta och citrus. – Jag är uppväxt med att grilla. I Argentina grillade vi två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, berättar Joaquin. – Jag skulle gärna grilla lite oftare än jag faktiskt gör, säger Cedde. ÄTER NI HOS VARANDRA IBLAND? – Aldrig i livet. Tystnad. Och sen skratt. – Jo, absolut, det gör vi verkligen. Vi hjälper varandra att få jönköpingsborna intresserade av mat. Maten serveras under kulörta lyktor. Cedde och Joaquin lämnar platsen i sina foodtrucks. Solen går ner i horisonten. Syrsorna spelar Dina färger var blå. Joaquins meny: Surdegsbröd penslat med olivolja, serverat med hemgjord chimichurri och hummus. Skuldra med grillad majs, zucchini och guacamole. Hel lök (grillas med skal direkt på kolen). Förslag på dryck: Sydamerikanskt rödvin. ”Jag använder aldrig peppar i maten, bara salt. Jag vill att köttet ska smaka just kött.” 2 | 2015 A6:AN 35