Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Mat för magisk sommarfest: Från svenska k
lassiker med ny twist till enkelt plock.
Hemlagat Färgstark sommarfest Kall rödbetssoppa me
d pepparrot och citron, en delikat liten sidorätt. Mat för sommarfest! Grill, grönt, röror & plock 6 00 g knippmorötter med blast Morotspesto b last från morötterna ovan, ca 2 dl 1 dl bladpersilja 1/2 dl olivolja 1 tsk citronsaft 1 dl mandel salt Tahiniyoghurt 1 klyfta vitlök, riven 2 msk tahini 2 dl turkisk yoghurt 2 msk färsk hackad persilja 2 msk färsk hackad dill 1/2 citron, zest av 2 tsk jungfruolivolja 1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Blanda i persilja, dill och olivolja. 2. Värm ugnen till 200 grader. Skär blasten av morötterna, skölj och ställ åt sidan. 3. Krossa korianderfrön med salt i en mortel. Blanda i paprikapulver. 4. Blanda morötterna i oljan och kryddorna och lägg på en stor plåt. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Rosta mandlarna i ugnen i några minuter tills gyllene. Blanda under tiden alla ingredienserna till tahiniyoghurten i en skål och ställ åt sidan. 5. Morotspesto: I matberedare, blanda morotsblast med persilja, olja, citronsaft och 1 dl rostad mandel, smaka av med salt. 6. Lägg morötterna på ett serveringsfat. Låt svalna och ringla över lite av yoghurtdressingen, skeda över morotspeston och häll över olivolja. Kall rödbetssoppa Servera kall som smakfull sidorätt i små skålar eller glas. 8 –10 port / ca 15 min Soppa 5 00 g kokta rödbetor 1 liter lättfil 1/2 tsk riven färsk pepparrot s alt, peppar och citronsaft efter smak Topping 3 kokta ägg, halvor 3 små gurkor Hemlagat 21 1. Mixa kokta rödbetor i en matberedare, eller med handmixer i en stor gryta, tillsammans med lättfil och pepparrot. 2. Krydda med salt, peppar och citron efter smak. 3. Häll soppan i små portionsskålar och toppa med ägghalvor, gurkstavar, pepparrot, rapsolja och färsk dill. Servera med skivat, grillat surdegsbröd. Tips! Om du vill, använd färska rödbetor och koka dem. Sötpotatissallad med rostad lök En ny smakupplevelse av vår kära potatissallad med hjälp av sötpotatisens sötma. Rostad lök ger rundad smak och knaprighet. 10 port / ca 60 min 600 g sötpotatis 1 tsk rapsolja 1 tsk salt 9 00 g färskpotatis 1 dl majonnäs 1 dl turkisk yoghurt 2 msk grovkornig fransk senap 1 msk riven färsk pepparrot 1 msk kallpressad rapsolja färsk dill, hackad 1/2 surdegsbröd 1. Värm ugnen till 220 grader. Nagga sötpotatisen med en gaffel, gnid in med olja och lägg på en plåt. Rosta i ugnen i 45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. 2. Koka färskpotatisen i en stor kastrull med väl saltat vatten i cirka 15 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan tills den svalnat. Skär i mindre bitar. 3. I en stor skål, blanda majonnäs, yoghurt och senap med salt och smaka av med svartpeppar. 4. När sötpotatisen har svalnat, skala och skär i lite mindre bitar än färskpotatisen. Strö över salt. 5. Blanda färskpotatis och sötpotatis med dressingen, tillsätt spenat och hälften av salladslöken. Servera på ett stort fat och strö över rostad lök och resterande salladslök. 1/2 tsk salt svartpeppar 65 g babyspenat 2 salladslök, fint hackade 1/2 dl rostad lök Rub med chili & fänkålsfrön En underbart god rub som passar särskilt bra till grillad svamp, fänkål, lax och fläskkött. 4–6 port / ca 45 min 2 msk fänkålsfrön 1 tsk rökt paprikapulver 2 msk flingsalt 1 tsk chiliflakes Rosta fänkålsfrön i en stekpanna på medelvärme tills de börjar dofta. Låt svalna och krossa dem sedan försiktigt med en mortel tillsammans med salt och chiliflakes. Tillsätt paprikapulver. Tips! Till 600 gram kött eller motsvarande behövs 2 tsk av mixen. Det som blir över förvaras svalt och torrt i en glasburk. Pizza bianca med bondbönor, mynta & burrata Kombinationen av bondbönor, mynta, burrata och sötma från russin smakar ljuvligt på den här vita pizzan. Ät varm eller kall! 8 port / ca 45 min + jästid från 3 h Pizzadeg 5 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl ljummet vatten 1 tsk torrjäst 2 tsk olivolja 1/2 tsk salt Topping 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, finhackad 1/2 citron, zest av s alt och svartpeppar 2 msk pinjenötter 2 dl bondbönor, skalade 1 dl färska myntablad 2 st burrata, à 150 g 2 msk gula russin, hackade 2 tsk jungfruolivolja havssalt 1. Blanda mjöl och salt i en stor skål. I en liten skål, blanda ljummet vatten med jäst och olivolja, häll det sedan i mjölblandningen. Knåda tills väl blandat, cirka 3 minuter, låt sedan vila i 15 minuter. Knåda ytterligare i 3 minuter. Forma till 2 bollar. / forts. s. 24
Hemlagat Bli en grillmästare
Hemlagat Modern självhushållning: Skörda för skaff
eriet.
Hemlagat Sommardrinkar: Gurka martini, rabarberbel
lini & morotsmojito.
Hemlagat Fixa själv: Såser till grillat.
Hemlagat Så funkar det: Hemköps e-handel Hemköps F
abiola Wikström berättar.
Hemlagat Enklare att välja svenskt & lokalt
Hemlagat Baka: Sockerkakstårta