Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
/ I säsong / 3 sommarheta mattrender 1. Mala eget
mjöl Leva på landet-trenden fortsätter att ha effekter på hur vi vill leva och vad vi vill äta. De riktigt hängivna vill mala sitt eget mjöl, och köper en hemmakvarn där i princip allt kan malas: frön, säd, rötter liksom hårda korn som majs, hirs och kikärter. 2. Desserter från förr Desserter à la mormor har blommat upp som trend. Som 1970-talets glace au four, en glasstårta med marängöverdrag som bakas i ugnen. Eller konserverade persikohalvor med mandelflarn och grädde, som blir extra festliga med lite konjak. Har du egna nostalgiska dessertfavoriter? 3. Eldigare eld Grilla, javisst, men trendspaningar berättar om att vi nu allra helst lagar mat över den traditionella öppna elden som också ger naturliga smaker till ingredienserna. Glöm elgrillen och ta fram veden, alltså. / Salladslök — ett knippe skönheter Är det minipurjolökar? Eller heter de vårlök, knipplök, piplök, grön lök eller just salladslök? Det kan råda förvirring kring den vackra salladslöken, som säljs i knippen, svenskodlad under sommarmånaderna. Att den ibland går under namnet vårlök beror troligen på att det engelska namnet är ”spring onion”. Salladslök är namnet på olika arter av lökar med en inte fullt utvecklad lök, då den skördats tidigt. De har mildare smak än många andra lökar, vilket gör dem passande att använda råa i sallader och fint skurna i asiatiska rätter. De är sprödare och krispigare än purjolöken och kommer till sin rätt av att tillagas så lite som möjligt. Om de ska hettas upp, gör det snabbt och kort så att den fräscha smaken, krispigheten och färgen inte går förlorad. / / Nytt i din butik: Direkt på grillen Grillkorvar från Garant: Testa en traditionell, eller en med bacon och ost. Smidig kebabmiddag: Kebabspett från Schysst käk. Smakrik lax: Med japanska eller brasilianska smaker, på ASC-certifierad lax, från Leröy. Vegoburgare av ärtprotein: Tillverkade i Sverige av ärtor från svenska bönder. Glutenfria och veganska, från Go Green. 8 Hemlagat
Hemlagat Mat för magisk sommarfest: Från svenska k
lassiker med ny twist till enkelt plock.
Hemlagat Färgstark sommarfest Kall rödbetssoppa me
d pepparrot och citron, en delikat liten sidorätt.
Hemlagat Bli en grillmästare
Hemlagat Modern självhushållning: Skörda för skaff
eriet.
Hemlagat Sommardrinkar: Gurka martini, rabarberbel
lini & morotsmojito.
Hemlagat Fixa själv: Såser till grillat.
Hemlagat Så funkar det: Hemköps e-handel Hemköps F
abiola Wikström berättar.
Hemlagat Enklare att välja svenskt & lokalt
Hemlagat Baka: Sockerkakstårta