jaguarkocken ca 1 h 6 pers Smörstekt abborre med
pressad potatis samt dijon- och dragonsås Du behöver: 1 kg skinnfria abborrfiléer 1,2 kg potatis 4 dl crème fraiche 1 msk dijonsenap 1,5 dl färsk dragon (alt 1 msk torkad) 1 st citron 300 g sockerärtor vetemjöl salt och peppar smör till stekning dill till garnering Instruktioner: • • Filéa och skär loss skinnet samt ”byxa” filéerna (skär bort benen ur filéerna). Skala och koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. • Hacka dragonen och blanda med crème fraiche, tillsätt dijonsenap, 0,5 msk citronsaft och smaka av med salt och peppar. • • • • Blanda mjöl, salt och peppar i en tallrik. Vänd filéerna i mjölblandningen och stek sedan i smör på medeltemperatur tills den fått gyllene färg. Sautera (tillaga i panna under omrörning) sockerärtorna på medeltemperatur i smör, salta och peppra. Häll av vattnet från potatisen och pressa den i en potatispress. Servera gärna med en citronklyfta och en dillkvist. En härlig sommarmåltid i all enkelhet! 173