Nollelva 1
KROG Upplev en smak av Grekland på SANTORINI REST
AURANG & BAR Text & Foto: Kristian Andersson På Gamla Rådstugugatan 10, där Studio 54 tidigare låg, slogs under hösten portarna upp till Santorini Restaurang & Bar. Man satsar helhjärtat på ett nytt koncept, nämligen genuina maträtter från det utsökta grekiska köket. - Vi har även behållit det populära utbudet av cocktails som fanns på Studio 54 men adderat några spännande drinkar med grekisk touch, säger Robban Hagelin, som äger restaurangen. I samband med att man startade ett nytt kapitel valde Robert tillsammans med sin sambo att renovera lokalerna samt rekrytera ny kökspersonal. - Givetvis ville vi skapa en avslappnad miljö i grekisk anda, vilket jag absolut tycker vi lyckats med, och alla i personalen tycker om varandra och arbetar verkligen som ett team. Vi är som en stor familj där varje person spelar stor roll i hur maten smakar och hur våra gäster erbjuds service, säger han och fortsätter; - Hos oss ska du i en härlig atmosfär, med utsikt över vattnet, njuta av goda och smakfulla maträtter med inspiration från Grekland samtidigt som du tas väl hand om av oss. TILLBAKA I GREKLAND Santorinis meny består av allt från vitlöksbröd, grillad halloumi och grekisk sallad till chillifrästa räkor, Souvlaki, Paidakia och ouzoflamberad oxfilé. - Vi har utformat menyn till att innehålla något för alla smaker. Det finns flera olika fisk- eller kötträtter, pasta, hamburgare och en mixtallrik för den som önskar. All mat tillagas med kärlek och passion, och flera av våra gäster har tackat oss för att vi tagit dem tillbaka till deras semester i Grekland, vilket är det absolut största kvittot på att vi lyckas med det vi vill erbjuda, berättar Robert. Förutom att man fortsatt erbjuder cocktails i baren kommer Robert med personal hålla i vinprovningar i kombination med mat framöver, samt erbjuda luncher från och med den 5 februari. - Vinprovningarna sker i samband med att en sommelier från Stockholm kommer och presenterar våra grekiska viner, så det ser vi fram emot. Luncherna startar den första måndagen i februari mellan kl. 11.00-14.00 och kommer kosta under 100 kronor och det erbjuds en blandad meny med bland annat husmanskost, fisk och kött. När våren kommer och vädret tillåter kommer vi dessutom öppna upp vår uteplats, som är en av de vackraste platserna i Norrköping att avnjuta god mat och dryck på, avslutar Robert. LÄSARNAS MUSIKPRIS GAFFA-PRISET 2018 10.02.2018 · FLYGELN · NORRKÖPING LIVE MUHAMMED FAAL ROME IS NOT A TOWN GRAVEYARD SLOWGOLD REIN PROGRAMLEDARE FREJ LARSSON & JOY M’BATHA KÖP DIN BILJETT PÅ GAFFA.SE/PRISET NOLLELVA 05 GAFFA-Prisen_SE_2018_nollelva.indd 1 18/01/2018 15.21 VINN 2X2 BILJETTER TILL GAFFA-PRISET VILKET ÅR STARTADE GAFFA SVERIGE? A) 2004 B) 2013 C) 2010 MAILA DITT SVAR TILL REDAKTIONEN@NOLLELVA.NU