Buffé 1
ROSTAD PUMPA MED PICKLAD RÖDLÖK & CURRYDRESSING K
ul och smakrik sallad. Pumpa kompas med curry, lönnsirap och tranbär. FÖR 6–8 PERSONER 1 kg butternutpumpa 1 msk lönnsirap 150 g blandad bladsallad ½ dl torkade tranbär 1 dl picklad rödlök (se ruta) olivolja salt och malen svartpeppar DRESSING 2 msk vitvinsvinäger ½ tsk lönnsirap ½ tsk curry ¾ dl olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med den picklade rödlöken, se separat recept. 2. Sätt ugnen på 225°C.Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar. 3. Lägg pumpan på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2 msk olivolja, lönnsirap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. 4. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills pumpan får färg. Låt svalna. PICKLAD RÖDLÖK 5. Dressing: Blanda vinäger, sirap och curry i en bunke. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning. 6. Blanda salladen med pumpa, tranbär, lök och 1–2 msk av dressingen i en skål. 7. Servera resten av dressingen vid sidan av. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller i kylskåpet i en månad. GER CA 6 DL Skala och skiva 3 rödlökar tunt. Lägg löken i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Koka upp 2 dl ättiksprit (12 %), 1 ½ dl strösocker, 1 dl vatten, 1 tsk salt, 1 tsk senapsfrön och 1 tsk svartpepparkorn. Häll lagen över den skivade löken. Stäng locket. Låt svalna. Förvara i kylskåp. Nästan allt som serveras i restaurangen kommer från gården och följer säsongerna. På hösten serveras mycket pumpa! Gott till kött! B UFFÉ 10 • 2016 19