Buffé 1
Mat för hela dygnet 24–7 PUMPACURRY Välj het elle
r mild grytbas beroende på humör. FÖR 4 PERSONER Skala och skär 700 g butternutpumpa i cm-stora tärningar. Fräs pumpan med 2 tunt skivade gula lökar i 2 msk olja ca 5 minuter. Tillsätt 1 burk röd curry grytbas (400 ml). Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa med 1 dl rostade kokoschips och 1 dl grovhackad koriander. Servera med jasminris. LAX MED KOKOSRIS & MANGOSALSA Lyxigare ris kokt i kokosmjölk. FÖR 4 PERSONER Koka upp 4 dl kokosmjölk, 2 dl vatten, 3 dl jasminris och ½ tsk salt. Sjud under lock 20–30 minuter. Sätt ugnen på 175°C. Lägg 4 portionsbitar lax (à 140 g) i en oljad ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda 250 g fryst tinad mango, 1 dl mango chutney, 2 strimlade salladslökar och 1 msk färskpressad limejuice. Servera laxen tillsammans med kokosriset och mangosalsan. 24 B UFFÉ 10 • 2016 SVAMPSOPPA MED CHIPSSMUL Förstärk soppan med extra svamp – och toppa med krispiga chips. FÖR 2 PERSONER Värm 5 dl färdig svampsoppa. Stek ca 150 g blandad svamp (t ex trattkantareller, champinjoner och/eller kantareller) i 1 msk smör i en stekpanna. Servera soppan med den stekta svampen. Toppa med parmesan- eller tryff elchips och hackad persilja.