Buffé 1
CAJASMOOTHIE Mixa en smoothie med sydamerikanska
frukten caja – eller 2 passionsfrukter. GER 2 GLAS Mixa 100 g caja (fryst puré), 250 g fryst tärnad mango, 1 skalad banan, 1 dl vatten och 1 msk färskpressad limejuice slätt. Häll upp i glas. LINGONBOLLAR Lingonpulver ger fi n syra och matchar kanelen fi nt. GER CA 15 BOLLAR Mixa 2 dl sötmandel, 2 dl russin, 1 msk kokosolja, 1 krm vaniljpulver, 1 krm kanel och ½ krm salt till en smet. Forma till bollar och rulla i lingonpulver. Förvara i kylen. BAKED OAT Frukost, dessert eller nattamat. FÖR 6 PERSONER Sätt ugnen på 175°C. Blanda 5 dl grynblandning (eller havre-, råg- eller dinkelfl ingor), 1 tsk bakpulver, 1 tsk malen kanel, 1 tsk vaniljpulver och ½ tsk salt. Vispa ihop 2 ägg, ½ dl fl ytande honung och 5 dl osötad mandeldryck och blanda med de torra ingredienserna. Häll i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop 1 dl frön (t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön), 2 msk rapsolja och 1 msk fl ytande honung. Fördela i formen. Baka i mitten av ugnen i 30–40 minuter, tills den är gyllene. Låt svalna 10 minuter. Servera ljummen med bär och turkisk yoghurt. PULLED OUMPH TACO STYLE Supersnabb salsa på krossade tomater. FÖR 4 PERSONER Fräs 280 g tinad pulled oumph enligt anvisning på förpackningen. Mixa 1 burk hela tomater (400 g), ½ grön jalapeño, ½ gul lök, 1 msk rödvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar till en salsa. Värm 12 tortillabröd. Servera bröden med oumphen, tacosalsan, skivad avokado, gräddfi l, koriander och limeklyftor. B UFFÉ 10 • 2016 25 För alla Se ica.se/buff e