Nöjesnytt Kalmar Öland 1
kalorisnålt Smalt kan också vara gott eller vad s
ägs om vegetarisk curry, skaldjurspasta eller en god citronkyckling med oliver. Om sötsuget tar vid – testa våra goda men nyttiga chokladbollar! VEGETARISK CURRY MED PANEER 4 portioner Apetina® Paneer, 225 g 3 msk tomatpuré 1 påse Tikka masala kryddmix à 35 g 1 tsk honung 3 dl vatten 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 burk kikärter, ca 400 g 130 g babyspenat 1 lime Skär osten i tärningar, ca 2x2 cm. Blanda tomatpuré, kryddmix, honung och vatten till en kryddpasta. Ställ åt sidan. Stek osttärningarna runtom på medelvärme i smör i en panna ca 4 min. Låt kikärterna rinna av. Rör ner dem och kryddpastan i pannan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt spenat och saften av 1 lime. Koka ytterligare 1 min. Servera med basmatiris, mango chutney, yoghurt och ev färsk mynta. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORT INKL TILLBEHÖR Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 550 kcal 26 g 84 g 11 g SUPERGREEN PASTA 4 portioner 300 g Tagliatelle 4 dl Kelda® pastasås mild ost 1/2 dl pumpakärnor 65 g babyspenat 2 dl frysta sojabönor 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad färk persilja Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta pumpakärnorna i torr varm panna. Värm såsen med spenat och sojabönor. Salta och peppra. Blanda med pastan. Toppa med persilja och pumpakärnor. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORTION Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 460 kcal 16 g 63 g 15 g SKALDJURSPASTA MED CHILI 4 portioner 300 g pasta, t.ex. pappardelle 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta ½ msk riven pepparrot 2 tomater 1 msk Arla® svenskt smör 500 g blåmusslor med skal, förkokta och frysta 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili 170 g skalade räkor, avrunnen vikt 1 kruka grovhackad bladpersilja Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna. Smält smöret i en stekgryta. Fräs all lök och tomater 2 min. Tillsätt frysta musslor och täck med lock. Låt koka 3-4 min tills musslorna öppnat sig. Rör ner crème fraiche. Vänd ner den nykokt pasta och räkor. Toppa med persilja. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORTION Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 470 kcal 27 g 61 g 11 g BROCCOLISOPPA 4 portioner 500 g broccolibuketter 1 gul lök 1/2 msk Arla® svenskt smör 6 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 4 dl Kelda® pastasås mild ost Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka ca 5 min. Mixa broccolin och tillsätt såsen. Låt soppan koka upp. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORTION Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 340 kcal 17 g 26 g 17 g CITRONKYCKLING MED OLIVER 4 portioner 500 g kyclkingbröstfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® svenskt smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 1/5 dl Kelda® matlagningsgrädde 1/2 tärning hönsbuljong 1 tsk torkad rosmarin Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron 1 dl svarta oliver 1/2 kruka färsk persilja 750 g potatis Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron och servera med potatis. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORTION Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 415 kcal 34 g 31 g 16 g NYTTIGA CHOKLADBOLLAR 4 port 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg 4 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 1/2 msk kakao 2 krm salt 3 dl havregryn 2 msk Arla® mjölk 2 msk kokosflingor Blanda ihop alla ingredienser och forma till ca 20 bollar. Rulla dem i kokos. Förvara i kylen. NÄRINGSVÄRDEN, PER PORTION Energi: Protein: Kolhydrater: Fett: 220 kcal 7 g 31 g 7 g