VERKO 1
BEGAGNADE MASKINER OCH UTRUSTNING VO 8/17 VI HAR
ETT STORT LAGER AV BEGAGNADE PRESSAR OCH TILLBEHÖR WWW.OLSONS.SE Idesta Foodtech AB i Malmö investerar i både laser och panelbock från Salvagnini Idesta Foodtech har sedan 1929 förknippats med kvalitet och innovation vad gäller produkter för matlagning, varmhållning och exponering. Focus har lagts på rostfri utrustning. Under åren har sortimenet successivt utökats med produkter från egna tillverkande företag och även från företag där man har agenturen. Detta har lett till att Idesta idag erbjuder Skandinaviens största sortiment inom storköksutrustning. Man fungerar också ofta som rådgivare och experter till konsulter och kökschefer vid leveranser av hela kök där specialkunnande bidrar till att skapa väl fungerande och rationella kök. Idesta Foodtech AB gör i och med investeringen i Salvagninis P2Lean och L3-30 den största satsningen i företagets historia. Att ta steget in på laserskärning och panelbockning är helt nytt område för Idesta som innebär ett stort kliv mot en mer fl exibel och kostnadseff ektiv tillverkning. Nu kommer man inte längre att vara beroende av att tillverka i batcher för att undvika dyra ställkostnader i framförallt kantpressningen, utan kan gå mer och mer åt kitproduktion (enstyckstillverkning). På så sätt hålls kostnader för lagerhållning nere man kan fokusera på att tillverka rätt detalj i rätt tid. Detta tack vare P2Lean som har 0 – sekunder i omställningstid där all verktygsomställning sker i ”masked time”. 58 www.verko.se Oavsett om man kör större serie eller enstycksproduktion så är Salvagninis panelbock helt överlägsen i fl exibilitet, hastighet, precision och omställningstid som sker i ”masked time” dvs. ingen väntetid alls för nästa detalj oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt. Med Salvagninis patenterade MAC 2.0 blir varje detalj rätt även vid enstyckstillverkning. På lasersidan där föll valet på L3-30 2 kW fi berlaser som är utrustad med Salvagninis egenutvecklade och patenterade skärhuvud med ”Dry Cooling Head” vilket innebär att ingen gas behövs för kylning av linsen detta sparar mycket dyrbar skärgas och framförallt livslängden på linsen, då den största orsaken till ett linsbyte är att gasen förorenar linsen. Lasern är även förberedd för vidare automation där växlingsbordet alltid växlar in den oskurna plåten överst för att undvika att skrotämne faller ner på den nya plåten. Att valet föll på Salvagnini är enligt Idesta Foodtechs VD Anders Pettersson till stor del en följd av det långa täta samarbetet med en serviceorganisation och kvalité i världsklass där vi har en stansmaskin S4 av modell äldre som trots sina år och timmar still going strong. Maskinerna kommer att installeras under hösten och vintern 2017 För ytterligare information: Salvagnini Scandinavia AB, Tel 0370- 207 30 www.salvagnini.se Idesta Foodtech AB, Tel 040-38 50 50 www.idesta.se