Aktuellt 2016 1
TIPS PÅ TOPPING – testa något nytt till pannkakan
• Ost, rucola och strimlad rökt skinka • Lingonsmetana med baconströssel • Spenat med blandade bönor och crème fraiche • Chorizo och het tomat- och bönsallad • Fetaost, rostade kikärter och yoghurt Torsdag hela veckan Som pannkaksälskare är det inga problem att äta varierat. Kungsörnens breda sortiment rymmer 25 olika varianter! Pannkaksköket i Laholm har satt ihop en välgräddad inspirationsmeny med några av sina favoriter. Måndag: TUNNPANNKAKA HAVRE Ge veckan en smakstart med Kungsörnens nyhet – Tunnpannkaka Havre. Den är lite matigare och nyttigare än de andra tunnpannkakorna och i dag toppar vi med morötter, bönor och matkorn. Tisdag: RAGGMUNK En riktig husmansklassiker som vi denna vecka serverar i en modern tappning. Lingon och fläsk har vi bytt mot ugnsbakade rotfrukter, färska örter och en klick crème fraiche. Onsdag: CRÊPES Från det franska köket har vi lånat in onsdagens pannkaksrätt. I dag valde vi crêpes som är fyllda med lax och spenat och vi serverar dem med en härlig grönsallad med ägg. 18 Torsdag: TUNNPANNKAKA HUSMAN Pannkaka på torsdagar är verkligen en stark svensk tradition. Hela veckan har gästerna längtat efter att få avsluta en god sopplunch med vår klassiska Tunnpannka Husman. Givetvis med sylt och grädde. Fredag: UGNSPANNKAKA En lite kraftigare pannkaka ger oss fredagskänsla och en skön mättnad. Vår ekologiska ugnspannkaka serveras i dag på klassiskt vis, med knaperstekt bacon och rårörda lingon. Lördag: HJÄRTEPLÄTTAR Vi dukar upp en helgbuffé med våra fina, hjärtformade plättar. Välj att toppa med avokado- och limekräm, kesellamousse med daim eller grädde och färska bär. Eller testa alla, en plätt slinker ner så lätt. Aktuellt | Nummer 1·2016 Pannkakor