Aktuellt 2016 1
Nyttigare pannkaka med svensk havre SE ALL PRODUK
TFAKTA PÅ SIDAN 24 Det senaste tillskottet till Kungsörnens pannkaksfamilj är en nyttigare läckerhet – Tunnpannkaka Havre. Som namnet antyder har vetemjölet fått sällskap av havre vilket ger en fylligare smak och en matigare pannkaka. En fördel med havre är också att det innehåller fibern betaglukan. Havreinnehållet i den nya pannkakan är 14 procent och den har ett fint hemlagat utseende. Pannkakan smakar gott med klassiska tillbehör som sylt och grädde, men passar också utmärkt som lättare lunch. Servera den med exempelvis keso, rivet äpple och kanel eller keso och en bönsallad. Havren är odlad i Mälardalen och pannkakan gräddas i Laholm. LÄTTLAGAT & KRAV-MÄRKT sköta sig själv i ugnen. Lasagnetter förenklar i stora kök. Nu finns även KRAV-märkta lasagnetter från Kungsörnen. Lasagne är alltid ett säkert kort, en rätt som alla typer av gäster uppskattar. Kungsörnen gör det nu enklare att laga ekologisk lasagne – de smidiga Lasagnetterna kommer i en KRAV-märkt variant. Lasagnetter är lite mindre plattor av durumvete som inte behöver varvas med sås på traditionellt vis. Gör man exempelvis en klassisk lasagne kan de koka med i köttfärssåsen. Sedan är det bara att blanda i béchamelsås, lägga över blandningen i bleck (alternativt hälla på béchamelsåsen där) riva över lite ost och låta rätten 4 – Detta är en jättebra och omtyckt produkt som förenklar rejält för alla som lagar lasagne eller pastagratäng till många. Vi har redan en klimatdeklarerad original-lasagnette och en med fullkorn. Att även erbjuda en KRAV-märkt produkt känns som ett naturligt steg. Intresset för ekologiska produkter ökar hela tiden, säger Peter Skoog, affärschef på Lantmännen Cerealia. Han hoppas också att ännu fler ska upptäcka lasagnens alla variationsmöjligheter. – Det finns en mängd vegetariska recept och olika varianter med fisk- och skaldjur. Vill Det finns en mängd vegetariska recept och olika varianter med fiskoch skaldjur SE ALL PRODUKTFAKTA PÅ SIDAN 24 man laga lite mer hållbart kan man minska på köttfärsen och lägga till matkorn. Man kan också skära upp lasagnen på annat sätt än i de traditionella fyrkanterna, exempelvis i tårtform. Det finns mycket kreativt att göra med denna goda rätt. Aktuellt | Nummer 1·2016 Nyheter