Aktuellt 2016 1
SE ALL PRODUKTFAKTA PÅ SIDAN 25 EN EFTERLÄNGTAD N
YHET är den ekologiska och osötade mandeldrycken. Sortimentet rymmer även Nordens första helt glutenfria och osockrade havredryck. NATURLIG TILLVÄXT Intresset för växtbaserade drycker fortsätter stadigt uppåt. GoGreen ökade volymerna med 57 procent i fjol och för nötbaserade drycker var ökningen hela 129 procent. Till glädje för alla som vill ha något gott och hälsosamt i glaset lanseras nu en ny mandeldryck. S 6 torsäljaren Mandeldryck Original får sällskap av Mandeldryck ekologisk osötad. Hälsotrenden är tydlig i Norden och här är suget efter sockerfria produkter extra starkt. Många har längtat efter denna mandeldryck, som alltså även är ekologisk, säger Emilie de Craene, Brand Manager Green food and drinks, Lantmännen Cerealia. – Vi gör den på rostade mandlar vilket ger en härlig, nötig och lite strävare smak. Den passar bra i smoothies och den är jättegod tillsammans med GoGreens chiafrön, till exempel i chiapudding. En av de nyare produkterna som redan gjort succé är den glutenfria och osockrade EMILIE DE CRAENE Lantmännen Cerealia havredrycken. GoGreen var först ut på den nordiska marknaden med en sådan produkt, helt fri från gluten, laktos och socker. Drycken innehåller enbart ren svensk havre från Lantmännens bönder. Havre är naturligt glutenfritt och här sker all hantering skild från andra sädesslag. Det gör att produkten garanterat håller sig under gränsvärdena och kan märkas med Svenska Celiakiförbundets symbol för glutenfritt. – Denna havredryck ligger helt rätt i tiden med den gröna hälsotrend som råder. Havren har lite naturlig sötma och drycken är god att dricka kall precis som den är. Den passar också utmärkt som bas i smoothies, till flingor och gröt eller i pannkakssmeten, säger Emilie de Craene. Aktuellt | Nummer 1·2016 Grön trend