Aktuellt 2016 1
FOTO: FRIDA WISMAR Sätt en glutenfri SMOOTHIE på
menyn! Recept på Mormors äppelkak-sumo och Nice-cream med lakrits och mandelsmör hittar du i denna tidnings receptfolder. Laddar FÖR OS Team Swedish School Restaurants har I JUICEVERKETS TAPPNING F ör extra läcker inspiration har GoGreen vänt sig till kunderna Juiceverket, som driver sex juicebarer i Stockholm. Deras mixologer skapar magi i glasen och med den nya havredrycken har de bland annat tagit fram Mormors äppelkak-sumo. – Vi på Juiceverket brinner för god smak och hälsa. GoGreens glutenfria havredryck är en utmärkt bas i våra smoothies, och fler av våra kunder frågar efter just glutenfria alternativ. Inspirationen till äppelkak-sumon kommer från alla äppelkakor vi ätit i mormors trädgård om somrarna. Vi älskar kaka men det kan man inte äta varje dag, därför har vi gjort denna nyttiga och drickbara variant, säger Andreas Wilson, grundare av Juiceverket. Bland recepten finns även mandelbaserade drycker som Mandelsmoothie med svartkål och chiafrön, den glasslika nice-cream med lakrits och mandelsmör och en nice-cream med kiwi och avokado. Aktuellt | Nummer 1·2016 vunnit silver i både Culinary Olympics 2012 och i VM 2014. Nu är siktet inställt på guld, i oktober är det dags för OS i tyska Erfurt igen. Laget tävlar i kategorin storkök och Kungsörnen är stolt sponsor. Årets uppställning är: Michael Bäckman (lagledare) Stockholm, Barbro Fernström, Karlstad, Johan Ederström, Ljungby, Lyndon McLeod, Gislaved och Martin Karlsson, Skövde (reserv). Bli KALENDERBITARE Det finns många matdagar. Här är några att fira framöver: Våffeldagen Morotens dag Surdegsdagen Linssoppans dag Internationella kebabdagen Fruktens dag Färskpotatisens dag Sillens dag Internationella picknickdagen Internationella råkostdagen Lasagnens dag Kräftpremiären Köttbullens dag 7