lättlagat bli bäst på burgare! Vill du bli poppis
på sommarens grillkvällar? grilla egna hamburgare! Klassiska amerikanska burgare på nötfärs, kycklingburgare, laxburgare eller viltfärsburgare? här bjuder vi på några olika varianter som gör dig till burgarmästaren på festen. Klassisk amerikansk hamburgare 800 g nötfärs 16 g finsalt 2 g svartpeppar, grovmalen 8 skivor bacon (lättgrillat) 8 skivor sorte sara (dansk ost) 4 skivor bifftomat 8 silverlökringar, tunt skurna 4 hamburgarbröd Gör så här: blanda färsen med salt och peppar och platta ut till 2 cm tjocka hamburgare. grilla dem till 45-gradig innertemperatur. toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen så osten smälter lite lätt. bygg upp burgaren med brödet, dressing, tomat, kött och sist lök och brödet. dressing 1 dl majonnäs av prima kvalité 1 msk dijonsenap Gör så här: blanda ingredienserna. KetChUP 1 dl chilisås 1 msk pepparot, riven Worchestersås och tabasco efter smak Gör så här: blanda ingredienserna. 24 Kycklingburgare med currymajonnäs 600 g kycklinglårfilé 1 tsk salt nymald svartpeppar 1 ekologisk citron, rivet skal 8 skivor bacon 4 hamburgerbröd 6 små tomater skivade salladsblad Gör så här: skölj filéerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen. Kör några åt gången i matberedare med kniv. blanda färsen med citronskal och salt och peppar. forma fyra burgare. stek eller grilla 6-7 min på varje sida tills de är genomstekta. salta och peppra. stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat. CUrrymajOnnäs majonnäs, gärna hemlagad 1 tsk curry 1 msk äpple, finhackat Gör så här: blanda ingredienserna. låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning. Tips baka egna hamburgarbröd – både godare och roligare att bjuda på! (Källa: recept.nu, ica.se) sprudlande vattenmelonslush till hamburgarna passar det gott att svalka sig med en härlig sommardrink (alkoholfri) som hela familjen kan njuta av. en fräsch och törstsläckande sommardrink! 4 portioner: 600 - 650 g vatten melon (eller hälften jordgubbar) 3 msk pressad lime- eller citronsaft 33 cl sockerdricka 8 isbitar färsk mynta Gör så här: skala vattenmelonen, dela den i bitar och ta bort kärnorna. det ska bli ca 500 g rent melonkött. lägg melonbitarna i frysen minst en timme. mixa alla ingredienser. häll upp i glas. garnera med mynta eller citronmeliss.